VRIJEDAN JUBILEJ

VIDEO I FOTO Posebna obljetnica KUD-a Podturen: Priredbom svečano obilježeno 40 godina uspješnog djelovanja

Po završetku sadržajnog i vedrog programa kojeg su za posjetitelje pripremili članovi i njihovi gosti, aktualna predsjednica KUD-a Marijana Bogdan osvrnula se na dosadašnje djelovanje društva

Još od 1979. godine u Podturnu traje neprestan razvoj Kulturno umjetničkog društva, koje danas broji više od 80 članova svih dobnih skupina. Četiri desetljeća uspješnog djelovanja i promicanja očuvanja kulturne baštine svečano je proslavljeno u nedjelju, 17. studenoga u prepunoj dvorani Društvenog doma.

>> KUD Podturen obilježio 40 godina uspješnog djelovanja

U prisustvu mještana, bivših članova KUD-a i mnogobrojnih uzvanika održana je priredba na kojoj su uz Fijolice iz KUD-a Podturen nastupili članovi Limene glazbe Općine Podturen, pomladak KUD-a, Turenčice iz Udruge Turen te solistica Marija Biber.

Svojom nazočnošću podržali su ih i župan Međimurske županije Matija Posavec, načelnik Općine Podturen Perica Hajdarović, predsjednik Zajednice kudova Međimurske županije Dejan Buvač, župnik Josip Pivar te ostali uvaženi gosti.

Uz priredbu održana je i izložba rukotvorina članova KUD-a, a zidove Društvenog doma krasile su fotografije najbitnijih događaja i nastupa tijekom djelovanja društva, kao i isječci iz novinskih članaka koji prate njihov rad.

Po završetku sadržajnog i vedrog programa kojeg su za posjetitelje pripremili članovi i njihovi gosti, aktualna predsjednica KUD-a Marijana Bogdan osvrnula se na dosadašnje djelovanje društva, zahvalila je posjetiteljima na brojnom odazivu te podijelila zahvalnice dugogodišnjim podupirateljima. Među njima je bio i župan Posavec koji je uputio čestitke i pohvale članovima KUD-a, a riječi hvale i obećanje podržavanja njihovog rada uputio je i općinski načelnik Perica Hajdarović.

Nakon službenog dijela, uslijedilo je druženje članova KUD-a s mještanima i gostima uz domjenak i svirku. Dio atmosfere pogledajte na snimci i u našoj fotogaleriji!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije