Gradsko društvo Crvenog križa obilježilo Svjetski dan prve pomoći

Gradsko društvo Crvenog križa obilježilo Svjetski dan prve pomoći

Povodom Svjetskog dana prve pomoći, koji je Gradsko društvo Crvenog križa Čakovec ove godine obilježilo u suradnji sa Osnovnom školom “P. Zrinski” iz Šenkovca, djelatnici GDCK Čakovec darovali su toj školi invalidska kolica za potrebe njihovog učenika Ivana Vidovića.

On boluje od distrofije mišića. Invalidskim kolicima jako se razveselio, a razveselili su se i njegovi prijatelji iz razreda, koji mu vrlo rado pomažu u školi i izvan nje.

Svake se godine u vremenu od 14. do 21. rujna obilježava Tjedan borbe protiv TBC-a. Djelatnici i aktivisti GDCK Čakovec u tom su periodu posjetili oboljele od TBC-a i ostalih plućnih bolesti i tom ih prigodom darivali.

Osim posjete oboljelim osobama Gradsko društvo Crvenog križa Čakovec pozvalo na suradnju učenike međimurskih škola, na način da voditelji podmlatka porazgovaraju o temi “Čuvajmo naša pluća!” i da ih motiviraju na stvaranje likovnih radova. Komisija će izabrati radove najuspješnije i najzanimljiviji, te autore simbolično nagradili. U školama su uređeni panoi također na temu “Čuvajmo naša pluća!”, te su podijeljeni promotivni materijali.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije