ODUŠEVLJENI SU

AGRONOMI IZ IRANA POSJETILI MEĐIMURJE Razgledali poljoprivredna gospodarstva koja koriste organska gnojiva

Proteklih dana u sklopu svog boravka u Hrvatskoj u Međimurju su boravili poslovni ljudi i zaposlenici Ministarstva poljoprivrede iz Irana

Oni rade u poljoprivrednoj proizvodnji vezanoj na organska gnojiva. U Međimurje su došli posredovanjem Višnje Kubat, profesorice iz Zagreba i Mladena Dobranića, tajnika Međimurske udruge za integriranu proizvodnju voća.

S njima, iranski stručnjaci su posjetili i razgledali OPG Tomašić u Belici, OPG Dobranić u Brezovcu, OPG Šafarić u Gornjem Koncovčaku i Vinogradarstvo i podrumarstvo Jakopić u Železnoj Gori. Viđenim u Međimurju, Iranci su zadovoljni i ugodno iznenađeni, poglavito čuvši rezultate korištenja organskih gnojiva na spomenutim OPG-ima i vinogradarstvu.

Više nego oduševljeni su bili viđenim u Voćnjaku starisnkih sorti jabuka u Brezovcu. Rekli su i kako su vrlo zainteresirani za kupnju, odnosno uvoz organskih gnojiva u Iran.

Svoj boravak u Međimurju završili su sa svojim domaćinima, objedom u Restoranu Terbotz u Železnoj Gori, gdje su bili zadivljeni hranom koja im je pripremljena i poslužena na konzumiranje. Kubat i Dobranić su rekli kako će ostati u vezi s agronomima iz Irana i ostvariti suradnju u oblasti organskih gnojiva i poljoprivrede koja ih koristi, jer su jamstvo zdravije prehrane u odnosu na kemijska gnojiva.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije