pripremaju nekoliko manifestacija

KUD KAŠTEL PRIBISLAVEC Nakon ljetne stanke aktivno su započeli jesenji dio godine

Vrijedno je spomenuti da sve manifestacije vrijedno prati o odobrava Općina Pribislavec na ćelu s načelnicom Višnjom Ivačić

Njihovih je četvero članova Saša Oreški – predsjednik, Alenka Oreški – voditeljica folklora za djecu i odrasle, Lucija Oreški – plesačica folklora i Aleksandra Belec-primašica i plesačica folklora prisustvovalo seminaru scenske primjene folklora koji je vodio Alen Šušković plesni voditelj i solista Ansambla Lado, koji se u organizaciji ZKUU MŽ održao u Maloj Subotici kod domaćina KUU Zvon župne zajednice Mala Subotica.

Vikend kasnije je Franjo Oreški, njihov voditelj dramske sekcije bio sudionik dvodnevnog seminara za voditelje, redatelje i glumce u amaterskim kazalištima koji se održao u Vodicama u organizaciji HSK. Pod vodstvom istaknutog hrvatskog glumca i redatelja porijeklom Međimurca Maria Kovača obuhvatili se niz dramskih vježbi te rad na dramskim predlošcima u cilju usavršavanja glumačkih vještina, a značajan dio bio je posvećen i režiji predstave te scenografskim i kostimografskim rješenjima.

U pauzi je Franjo iskoristio priliku za zajedničku fotografiju. U subotu su da bi razbili radnu monotoniju organizirali druženje uz pečenje kestena te se malo opustili uz tamburaše. Naravno peklo se i još nekih delicija i sve zajedno zalilo dobrom kapljicom, a djeca sokovima.

Već sljedeći dan u nedjelju 20.10. bili su aktivni sudionici na organiziranim danima kruha i zahvali za plodove zemlje kod društvenog doma u Pribislavcu gdje su izložili svoje delicije i dio povijesti, a sve su to svojim umijećem popratili nezaobilazni tamburaši udruge. Isti dan odazvali su se na obilježavanje 30. obljetnice osnutka KUU Društva žena Gornji Kraljevec gdje im je predsjednik društva uručio prigodan poklon i pozvao ih na daljnju suradnju.

I predstavnici KUD-a Kaštel su na sjednici ZKUU MŽ s malim zakašnjenjem od predsjednika zajednice Dejana Buvača primili Brončanu plaketu za dvadeset i više godišnji rad udruge. Nju je primio dopredsjednik društva Zdravko Belec. Do kraja godine KUD Kaštel Pribislavec priprema za sve one koji vole kulturna događanja još nekoliko manifestacija.

Tako će se već u nedjelju 27.10. U 16.00 sati u dvorani društvenog doma Pribislavec održati 5. po redu susret dječjeg folklornog stvaralaštva “Mali Prslavski pušlek” gdje će sudjelovati djeca iz Međimurskih i susjednih županija. SVI STE POZVANI, A ULAZ JE BESPLATAN.

Nakon toga će se 16.11. održati po drugi put Noć kazališta u Pribislavcu gdje će ugostiti kazalištarce iz Hrvatske i Slovenije. Dan kasnije 17.11. održat će se 6. Dramski susret ALKap na kojem će sudjelovati dramske sekcije iz Slovenije, Mađarske i Hrvatske. Samo tjedan dna kasnije, odnosno 23.11. domaćini su regionalnog susreta dramskih amatera REGA.

Za kraj godine priredit će Božićni koncert koji će se održati 15.12. 2109.g. Podrobnije informacije će se preko sredstava informiranja objaviti uoči održavanja pojedinih manifestacija. Za sad Vas pozivaju na susret dječjeg folklornog stvaralaštva.Vrijedno je spomenuti da sve manifestacije vrijedno prati o odobrava Općina Pribislavec na čelu s načelnicom Višnjom Ivačić. 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije