TALENTI KOJI DOLAZE

MLADA GLAZBENA NADA Tena Panić iz Donjeg Mihaljevca na pozornice donosi međimurske pjesme

Mlada Tena Panić iz Donjeg Mihaljevca uveličala je priredbu Dana zahvalnosti za plodove zemlje u Donjem Mihaljevcu

Tenu Panić, učenicu 5. razreda Osnovne škole Sveta Marija, već duže vrijeme koriste kao sastavnicu kulturno umjetničkih priredbi koje se održavaju u Svetoj Mariji i Donjem Mihaljevcu. Koriste jer znaju kako u njihovoj sredini živi mladi glazbeni biser za čije će se ime tek čuti i znati, premda ni danas nije nepoznato.

Tena je uz pozornicu vezana od svoje pete godine kada po nagovoru Monike Cenko, danas Klobučarić, dolazi u dječju folklornu sekciju koju je vodila Monika u KUD Donji Vidovec, a koja je znala prepoznati neizbrušeni glazbeni talent.

Počela je s plesnim koracima koje je pratila i pjesma. I ovdje je prepoznat njezin glas koji traje. Tena se je počela nenametljivo pojavljivati i na drugim glazbenim priredbama. Bila je sudionicom Malog MEF-a u Čakovcu kamo je, uz zabavnu glazbu, sa svojom najdražom skladbom ‘Daj mi bože oči sokolove’  donijela dašak Međimurja.

Glazbena pratnja na cimbalima bio joj je Neven Kolarić. Sudjelovala je na Međimurskoj dječjoj popevki u Svetom Martinu na Muri odakle se plasirala na središnju Smotru u Nedelišće.

I to nije sve. Tena je danas polaznica 3.razreda Osnovne glazbene škole Miroslav Magdalenić u Čakovcu gdje uči svirati klavir. Već se danas u nje naziru konture sutrašnjice koje će se bazirati na glazbi, a vezano uz to Tena će dodati – Još se puno moram vučiti!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije