ZAGRLJAJ JAČI OD SVJEDOČANSTVA

POTRESAN PRIZOR U ČAKOVCU Žrtve silovanja na prosvjedu vidjele su se prvi put. Pale su u zagrljaj…

Jučer su se prvi puta srele pred zgradom Općinskog suda u Čakovcu. Pale su jedne drugoj u zagrljaj od kojeg se nama promatračima naježila koža

Bio je to zagrljaj, drugačiji od drugih. Zbližio ih je zauvijek. Ni drugi nisu mogli biti imuni, a da im ne priđu.

Duboki naklon građanskim inicijativama ‘Ovršni ustanak’ i Udruzi potrošača ‘Vukanovčan’ koji su nastojali okupiti pred Općinskim sudom građanstvo da iz Čakovca odašalju zajedničku poruku ostalima u prosvjedu ‘Pravda za djevojčice’. Oni su se potrudili, a odaziv onih koji bi morali ‘potpisati’ poruku je pao na ispitu. 

Ovoga puta o detalju koji nas je ‘zaledio’. Kada su o svojim gorkim sudbinama javno progovorile, silovane Suzana Grašić iz Čakovca i Alenka Fuček iz Turčišća, jedna su drugoj pale u zagrljaj….. Drhtale su i jecale, a što je potrajalo. Bolio je onaj drhtaj koji je dolazio iz nutrine, povrijeđenih duša, tijela…. Govorile su jedna drugoj u uho ono što je daleko od nas, nešto što je razumljivo samo njima i držimo da je taj zagrljaj bio jači od svega onoga što javnosti ispričale, a sve se je to svelo na- ne ponovilo se. Značili su im i zagrljaji ostalih koji su im prilazili, puno će im značiti.

Pogledajte video: Potresno svjedočanstvo Alenke Fuček

Nažalost sudbine nas uvijek zbližavaju i onda smo jači. Zna za to i Radovan Preložnjak, prvi čovjek ‘Ovršnog ustanka’ u Međimurju, koji je zbližio sudbinu ovih dviju žena za koje vjerujemo kako će nastaviti hodati držeći se za ruku jer će tako biti jače.

Valja zabilježiti isječak iz govora Radovana Preložnjaka. On se je u jednom trenutku okrenuo prema sudskoj zgradi, pokazavši na nju rekavši

– Vjerujem da u njoj rade časni ljudi i da se ostali hrvatski suci ugledaju na zaposlenike ove zgrade pravde – poručio je.

Pogledajte video: Potresno svjedočanstvo Suzane Grašić

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije