ZAVIRITE U UNUTRAŠNJOST

FOTO Svečano otvoren vrtić Ftiček u D. Kraljevcu, nadogradnjom ostvarene prve jaslice i novi kapaciteti

- Obnova nam je omogućila prostor za još dvije vrtićke skupine, a ove godine u travnju otvorena je i prva jaslička skupina - naglasila je ravnateljica vrtića

Pred mnogobrojnim uzvanicima, mještanima Donjeg Kraljevca, predstavnicima općinske vlasti i gostiju iz društvenog, vjerskog i političkog života, u petak 11. listopada, održano je svečano otvorenje novoizgrađenog i obnovljenog dijela Dječjeg vrtića Ftiček.

>> Svečano otvoren vrtić Ftiček u Donjem Kraljevcu

Ovom radosnom događaju za sve stanovnike Donjeg Kraljevca nazočio je i državni tajnik u Ministarstvu za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Ivica Bošnjak, zatim predsjednik skupštine Međimurske županije Mladen Novak, župnik Matija Vonić, načelnik Općine Donji Kraljevec Miljenko Horvat, zamjenik načelnika Mladen Čavlek, ravnateljica DV Ftiček i današnja domaćica Sandra Vlah, donatori, gospodarstvenici te ostali uvaženi gosti.

Prigodnim programom, koji su za svoje goste pripremili vrtićarci DV Ftiček uz pomoć svojih odgojiteljica, proslavljen je završetak projekta obnove koji je započeo 2014. godine. Na samom početku programa svečanog otvorenja posjetiteljima se obratila ravnateljica DV Ftiček koja se prisjetila povijesti vrtića te ispričala nešto više o projektu.

Naime, DV Ftiček je s upisanih 35 vrtićaraca djelovao u Društvenom domu u Donjem Kraljevcu, gdje je bio u sklopu škole. U objekt na ovoj adresi, Čakovečka 7/1, seli prije 32 godine, a zahvaljujući velikom zalaganju Đure Horvata, kreatora i pokretača projekta obnove, uređeno je i opremljeno dječje igralište uz dječji vrtić.

1999. godine postaje samostalna djelatnost, a ulogu ravnatelja preuzima Irena Čevizović i obnaša je punih 20 godina, do 2019. godine kada je u rujnu nasljeđuje Sandra Vlah.

Dogradnjom objekta iz 1987. godine dobili smo novih 300 metara kvadratnih modernog prostora i još toliko starog preuređenog prostora u koji je upisano 88 djece u dobi od 1 do 7 godina. Obnova nam je omogućila prostor za još dvije vrtićke skupine, a ove godine u travnju otvorena je i prva jaslička skupina – naglasila je ravnateljica vrtića.

Kratkim je govorom sve prisutne pozdravio i načelnik Općine Miljenko Horvat koji je rekao nešto više o vrijednosti projekta.

– Sama ideja o nadogradnji i obnovi vrtića javila se 2014. godine, no nakon dvije godine čekanja i uz poticaj gospodina Horvata odlučili smo samostalno krenuti u projekt koji smo odradili u dvije faze – nadogradnjom novog dijela i rekonstrukcijom starog uz nabavu opreme, koju smo kandidirali na mjeru 7.4.1. europskih fondova, ispričao je Horvat.

Dodaje kako ukupna investicija iznosi 3.764.597 kuna, od čega je donacija kompanije Tehnix iznosila 569.378 kuna, ministarstvo je financiralo 293.00 kuna, za drugu fazu mjere 7.4.1. potpisan je ugovor na subvencioniranja 1.233.981 kn, dok je ostatak pokrila Općina iz svojih izvora.

– Svaka potrošena kuna višestruko se vraća zadovoljstvom ljudi koji žive u našoj Općini, a što nam garantira našu opstojnost i sigurnu budućnost, naglasio je načelnik te zahvalio svim djelatnicima vrtića, roditeljima i mještanima koji su svojim radom ostavili vidljive tragove u realizaciji projekta.

Atmosferu s proslave te kadrove novoizgrađenih i obnovljenih prostora DV Ftiček pogledajte u našoj fotogaleriji!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije