GENERACIJE U GOLFU

JOŠ JEDNI SLAVLJENICI Od Donjeg Mihaljevca do Donje Dubrave

Kada su prije 25 godina završavali školu svetomarski osnovci su spadali pod OŠ Donja Dubrava. Takva je bila mreža školstva Međimurja. 'Desetgodišnjaci' su čisti Svetomarščani, odnosno Donjomihaljevčani.

Subota navečer, 22. rujna, je u donjovidovskom hotelu Golf bila rezervirana za ‘osnovce’ Kotoribe, Svete Marije i Donje Dubrave. Najbrojnije su bile generacije učenika iz Kotoribe, tri generacije su došle iz Donje Dubrave, a dvije iz Svete Marije.

Iz potonje škole među onima koji su slavili 25-tu obljetnicu završetka osmoškolskog obrazovanja bila su djeca iz Donjeg Mihaljevca, Svete Marije i Donje Dubrave. U školskoj godini 1986./1987. izrađena je mreža osnovnih škola u Međimurju, prema kojoj se Osnovna škola Sv. Marija pripojila centralnoj školi Donja Dubrava, no to nije dugo trajalo, ali dovoljno da od pred 25 godina bude kraj osmoškolskog obrazovanja koji će se pamtiti zauvijek.

S njima su na obnovi ‘đačkog’ doba bili njihovi učitelji: Ivan Mance, Marija Frančić, Biserka Poljak, Marija Bobić i Anica Trstenjak.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije