NAJTEŽE DVIJE MINUTE

FOTO DVD Čakovec na europskom natjecanju Firefighter Combat Challenge

Vatrogasci smatraju da je ovo najtežih dvije minute u sportu. U Sloveniji su bili naši junaci: Mario Mihalic, Renato Mihalic, Saša Vidović, Vanja Tomašić i Nikola Besedić

Ne tako davne 2009. godine u mjestu Radovljica (okolica Kranja) u Sloveniji održan je prvi Firefighter Combat Challenge u organizaciji PGD-a Radovljica.

Ova vrsta natjecanja u posljednjih nekoliko godina dobiva veliku zainteresiranost vatrogasaca iz cijelog svijeta pa tako i iz Hrvatske u kojoj se početkom mjeseca kolovoza održalo u Tisnom. Vatrogasci smatraju da je ovo najtežih dvije minute u sportu. 

– Prije tri godine DVD Čakovec započeo je suradnju s gasilcima iz Slovenije jer mi vatrogasci znamo da vatra i pomoć nekome ne poznaje granice. Tako su 2017. godine na godišnjoj skupštini DVD-a Čakovec i Občnem zboru u Radovljici, na obostrano zadovoljstvo svih vatrogasaca, potpisane su povelje o međusobnoj suradnji i vatrogasaca i gasilci postavši  “braća” po vatrogasnoj liniji – kaže Nikola Besedić ing. sig., zapovjednik DVD-a Čakovec te nastavlja:

– Minulog vikenda u periodu od 20. do 22. rujna 2019. godine uz predivnu prirodu na Bledskom jezeru održan je 10. Firefighter Combat Challenge u kojem je nastupilo preko 350 ekipa u različitim kategorijama. Članovi DVD-a Čakovec u kategoriji Tandem M nastupili su u sastavu Saša Vidović/Nikola Besedić, a u kategoriji Relay Open svoju spremnost pokazali su: Mario Mihalic, Renato Mihalic, Saša Vidović, Vanja Tomašić i Nikola Besedić – rekao je. 

Za kraj, pun ponosa i optimizma zapovjednik kaže: ‘Puni odličnih dojmova i svojim nastupom na ovakvom natjecanju daje nam motivaciju da se i slijedeće godine također budemo dio jedne velike vatrogasne obitelji na  Firefighter Combat Challengeru.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije