PREDSTAVA

FOTO Kralj Lear u interpretaciji čakovečkog Dramskog studija Dada

Glumice i glumci impresioniraju dinamikom, nevjerojatnom lakoćom prerušavanja, vibrantnom manifestacijom svih vrsta emocija i raspoloženja do fascinacije

Kralj Lear (prema W. Shakespearu i Ulrichu Hubu) Može li se ljubav podijeliti? Ima li je dovoljno za sve? Može li otac pa bio on i kralj, istovremeno voljeti tri kćeri? Kroz odgovore na ove upitnike očekivala se Shakespearovska jeza, krv do gležnja i krici od kojih se ne spava više od 100 ura.

No – Kralj Lear u interpretaciji čakovečkog Dramskog studija Dada uopće nije mračan. Naprotiv! Odgledali smo izvedbu u pol daha u kojoj glumice i glumci impresioniraju dinamikom, nevjerojatnom lakoćom prerušavanja, vibrantnom manifestacijom svih vrsta emocija i raspoloženja do fascinacije! Nismo vidjeli, ali smo čuli začudno originalnu glazbu i zvukove benda “Zagušljivi dim”.

Redatelj Davor Dokleja uzeo je obradu tragedije Ulricha Huba, njemačkog glumca i dramskog pisca, u prijevodu Damira Mađarića. Hub se svijetu “nametnuo” svojim interpretacijama Shakespearovih komada i njihovim prilagodbama za djecu i mlade. Upravo njegovo štivo Dokleja na zavidno majstorskoj razini dramske lucidnosti, igre i duhovitosti sa svojim ansamblom pretvara u poruke koje bi morali odgledati i “dobro progruntati” mame, a posebno očevi aktualnoga vremena i svijeta.

Svi sa scene, a i snage iza scene, zaslužuju bravurozni pljesak! Svi oni su: Kralj Lear – Neven Matoša, Cordelia/Luda – Asja Vidović, Goneril – Vita Mikulić, Regan – Eva Marciuš, Edgar – Matej Žerjav, Edmund – Ivan Munđar, Gloster – Jakov Feher, kostimi i scenografija: Bojana Vojvodić, oblikovanje svjetla: Mario Zelenbaba, ilustracija za plakat: Ivan Munđar, grafičko oblikovanje: Bruno Kontrec.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije