OPĆINA ŠTRIGOVA

ŠTRIGOVA Zasjedalo Općinsko vijeće: U planu osnivanje vlastitog komunalnog poduzeća

Općinski načelnik Stanislav Rebernik najavljuje osnivanje vlastitog komunalnog poduzeća te čišćenje zapuštenih parcela nedostupnih vlasnika, čime će se dogoditi veliki pomak u rješavanju problematike zapuštenih zemljišta, rečeno je na sjednici štrigovskog Općinskog vijeća

Općinsko vijeće Štrigove, pod predsjedanjem predsjednice Blaženke Heric održalo je svoju 17. sjednicu na kojoj je najprije prihvaćeno izvješće o ozvršenju općinskog proračuna za prvih šest ovogodišnjih mjeseci. Prihodi su u odnosu na izvorni plan ostvareni u iznosu od 5.281.864 kune ili sa 35,79 posto, dok su rashodi ostvareni u iznosu od 6.242.283 kune ili sa 35,15 posto.

Vijeće je prihvatilo i izvješće komunalnog redara za minulo razdoblje iz kojeg je vidljivo kako komunalni redar Stjepan Pozderec revno obavlja poslove koji su mu povjereni te one koji se javljaju na novo, poglavito oni vezani uz zapušteno zemjište i zlatnu žuticu u vinogradima. Pozderec je rekao kako je evidentirao 32 zapuštena vinograda, od kojih je 11 zaraženo fitoplazmom. Isto tako prihvaćeno je izvješće o radu općinskog načelnika Stanislava Rebernika za prvo polugodište ove godine.

Vijeće je prihvatilo i izvješće štrigovske Turističke zajednice za 2018. iz kojeg je vidljivo kako je zajednica ispunila sve ciljeve iz programa te ostvarila prihode u iznosu od 306.375 kuna te rashode u iznosu od 315.000 kuna. Vijećnici su posebno zadovoljni što se povećava broj turističkih posjeta te broj noćenja gostiju, posebice inozemnih. Tako je od boravišne pristojbe i turističke članarine uprihođeno 23.673,87 kuna, a od razgledavanja crkve Svetog Jeronima 6.950 kuna. Rečeno je i kako Turistička zajednica ima odličnu suradnju s Općinom Štrigova, TZ Međimurske županije te Hrvatskom turističkom zajednicom.

Vijeće je donijelo još nekoliko odluka, koje su uglavnom vezane na usklađenje postojećih akata s novim zakonskim propisima.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije