TRADICIJA

BUDUĆNOST DRUŠTVA U KUD-u Žiškovec puno rade s mladim, a u tome najviše prednjači voditeljica dramske sekcije Jagoda Srša

KUD Žiškovec nedavno je organizirao Dječji folklorni susret.

Nedavno je KUD Žiškovec bio uzorni organizator i domaćin folklorne priredbe imena Dječji folklorni susreti. Sam naziv dosta govori. Cilj događaja je bio djeci približiti tradicijsku glazbu, zaboravljene običaje i igre. Raduje što su njihovu suradničku ruku prihvatila srodna društva iz Preloga, Zasadbrega, Mačkovca, Male Subotice, Dječjeg vrtića Stonoga iz Novog Sela Rok, a tu su bili i domaćini.

Na priredbi su nas dojmili njeni voditelji Tarja Novak, učenica 5.r. i godinu dana mlađi Leonardo Rajh. Vodili su konferansu koju osmisli zajedno sa Jagodom Srša, voditeljicom Dramske sekcije u KUD Žiškovec i odgajateljicom u Stonogi.

‘Teta’ Jagoda nije bila na pozornici, ali se dobro uklopila u najavu pojedinih programskih točaka.

‘Teta’ nam je rekla kako je u ovom paru prepoznala talente za vođenje ovakvih i sličnih priredbi jer je došla do spoznaje kako su voditelji priredbe, uz dobru konferansu, pola uspjeha programa i da ih iz nastupa u nastup treba ‘brusiti’, no i uključivati u program.

U tome odskače Leonardo, o kojem smo već pisali, za kojeg ‘teta’ Jadranka kaže da takav glumački talent treba čuvati ko zjenicu oka i još je dodala kako će ‘dečec’ uskoro postati gospodar pozornica.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije