ZEMLJA NA CESTI

REDARI NEČIJEG NEMARA Vatrogasci Kotoribe prali raskrižje državne i županijske ceste u Donjem Vidovcu

Da se nemarni kontroliraju i kažnjavaju, možda toga i ne bi bilo. Srećom, blatnjave prometnice nisu uzele danak

U subotu, 14. rujna nešto iza podneva na raskrižju državne ceste D-20 i ŽC-2040, Donja Dubrava-Prelog, odnosno Donji Vidovec-Kotoriba, naišli smo na pripadnike DVD Kotoriba kako vatrogasnim šmrkovima od naslaga ugažene zemlje peru spomenuto raskrižje.

Kako smo saznali, naslage su rezultat višednevnog taloženja zemlje, odnosno blata koja pada s poljoprivredne mehanizacije koja dolazi na asfaltni zastor s obližnjih oranica. Mještani Donjeg Vidovca su rekli kako ta mehanizacija, vožena nesavjesnim vozačima, već nekoliko dana nastavlja svoj put kroz njihovo mjesto u pravcu Kotoribe.

Doduše, kažu vozači u prolazu, bilo je pokušaja nekih da u sumrak očiste te naslage. Činili su to ničim obilježeni pa su se neki požalili kako su bili prijeteće ‘zlo’ na cesti. I u tim pokušajima su bili površni, a naslage su iz večeri u večer bile sve veće. Srećom što je vrijeme bilo bez padalina.

U Općini Donji Vidovec su htjeli uz svoje vatrogasce očisti prijeteću opasnost. Nažalost, njihovo vozilo za dovoz vode je kvaru pa su im pomoć priskočili susjedi, kolege iz Kotoribe. Njima je trebalo prilično vremena da ‘pronađu’ asfalt, da skinu naslage zemlje.

Pitamo, a evidentno je tko to čini, zar je teško doći do nesavjesnih rukovatelja mehanizacijom?

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije