Izrada ukrasa

RADIONICA BAKE KATE U organizaciji KUD-a Kaštel Pribislavec izrađivali se ukrasi od papira

Radionicu je vodila najstarija članica udruge, gospođa Katarina Belec ili kako je od milja zovu baka Kata, a udruga je osigurala materijal za sve sudionike, dok su oni morali sa sobom ponijeti samo osnovni alat.

Prošli vikend, 7 i 8. rujna Kulturno-umjetničko društvo Kaštel Pribislavec organiziralo je radionicu za izradu ukrasa od krep papira, svile i zlatoveza, na koju su putem plakata i elektroničkih medija pozvali sve zainteresirane udruge i pojedince. 

Radionicu je vodila najstarija članica udruge, gospođa Katarina Belec ili kako je od milja zovu baka Kata, a udruga je osigurala materijal za sve sudionike, dok su oni morali sa sobom ponijeti samo osnovni alat.       

Dvadesetak osoba različitih dobnih skupina i spola, većinom članice i članovi udruge  su se u dva dana susreli sa naizgled jednostavnom tehnikom izrade ukrasa od spomenutih materijala.

Međutim osobno su se uvjerili  da  to baš i nije tako jednostavno, te  da je potrebno mnogo vještine , a i iskustva  za izradu najjednostavnijih ukrasa.    

Započeli su izradom jednostavnog cvijeća od krep papira, pa do nešto zahtjevnijeg, nakon toga su se susreli sa izradom cvijeća i božićnih ukrasa od svile koje  je zahtijevalo malo drugačiji pristup i tehniku, a i  trebalo je biti oprezan jer su se neki naboli na žicu koja je sastavni dio cvijeta. I njih su napravili nekoliko uzoraka.      

Da bi radionica bila što uspješnija za okrepu i zakusku  pobrinuli su se članovi  KUD-a Zdravko Belec i Franjo Oreški.            

Najveći interes ipak  su svi pokazali za izradu zlatoveza, za koje je baka Kata pripremila već gotove jednostavnije šablone po kojima su polaznici izrađivali, a kasnije  za uspomenu i ponijeli doma svoje radove.  

                

Članovi KUD-a Kaštel Pribislavec ujedno  i organizatori zahvaljuju se načelnici gospođi Višnji Ivačić i općini što su prepoznali važnost ovoga projekta te su za isti i odobrili  financijska sredstva za materijal koji je bio potreban za održavanje radionice.

Dio izrađenih ukrasa polaznici su odnijeli kućama za uspomenu, a dio će se koristiti kao pokloni prilikom odlaska u gostovanja. Obzirom na upite  hoće li se radionica ponoviti sa sigurnošću možemo zaključiti da je radionica uspješna. Uskoro se nadamo  nekoj drugoj ili sličnoj radionici.           

                                                          

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije