IZLET U ZAGORJE

BILO JE ZANIMLJIVO Izlet u ‘srce Hrvatskog Zagorja’ članova Udruge veterana inženjerijske bojne

Posljednja stanica izleta bila je rodna kuća i škola koju je pohađao prvi hrvatski predsjednik dr. Franjo Tuđman

Članovi Udruge veterana inženjerijske bojne Domovinskog rata uz sufinanciranje Međimurske županije organizirali su izlet za svoje članove i njihove obitelji u ‘srce Hrvatskog Zagorja’.

Okupljanje je bilo, po već ustaljenoj i uigranoj praksi, a gdje drugdje nego na prostoru nekadašnje vojarne. Dolaskom u Krapinu posjetili su muzej krapinskog pračovjeka gdje su, uz stručno vodstvo djelatnika muzeja, neki ponovili, a neki i proširili svoja znanja o svijetu u kojem je obitavao i živio krapinski pračovjek.

Nakon šetnje glavnom ulicom Krapine, na Gajevom trgu, popili su kavicu i uputili se na ručak u autentični ambijent zagorskog restorana. Nakon ručka putovanje je nastavljene po ‘zagorskim bregima’ do dvorca Veliki Tabor.

U Velikom Taboru opet uz stručno vodstvo inženjerci veterani slušali su legendu o Veroniki Desinečkoj i njezinoj tajnoj ljubavi sa sinom grofa Celjskog, a potom su zajedno razgledali prostore dvorca. Posljednja stanica izleta bila je rodna kuća i škola koju je pohađao prvi hrvatski predsjednik dr. Franjo Tuđman.

Nakon okrijepe blago umorni, ali zadovoljni vratili su se autobusom natrag u Čakovec. Cijelim putem u autobusu, voditeljica izleta gospođa Mirjana, nesebično je opisivala i objašnjavala ljepote, legende i priče krajeva kroz koji su veterani prolazili na ovom izletu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije