ŽUPA SV. ANTUNA PADOVANSKOG

KONCERT NA JUGU Duo Varga u crkvi sv. Antuna Padovanskog u Čakovcu

Duo Varga čine Zita Draušnik na violončelu i Nadia Varga Modrić na klaviru

U nedjelju, 8. rujna je blagdan Rođenja BDM – Mala Gospa, a za Župu sv. Antuna Padovanskog 17. obljetnica posvete crkve sv. Antuna Padovanskog. To je ujedno i drugo proštenje u toj župi na čakovečkom jugu.

Tim povodom Župa organizira koncert Dua Varga, koji čine Zita Draušnik na violončelu i Nadia Varga Modrić na klaviru. Nadia Varga Modrić dobitnica je brojnih nagrada. Laureatkinja je državnog natjecanja Hrvatskog društva glazbenih i plesnih pedagoga, međunarodnog natjecanja ‘Etide i skale’, natjecanja komornih sastava u klavirskom duu sa Domagojem Gusčićem te finalistica prestižnog natjecanja “EPTA”. Radi kao umjetnički suradnik na Muzičkoj akademiji u Zagrebu.

Ziti Varga, tijekom studija u Beču, kao najboljoj studentici gudačkog odjela, dodijeljena je stipendija Josef Windisch. Dugo godina bila je i stipendistica zaklade Musik und Jugend iz Liechtensteina. I ona je laureatkinja brojnih međunarodnih natjecanja kao što su radijsko natjecanje Concertino Praga u Pragu te natjecanje David Popper u Budimpešti, a 2007.godine osvojila je 2. nagradu na natjecanju Johannes Brahms u austrijskom Pörtschachu u konkurenciji 43 violončelista iz cijelog svijeta.

Na istom je natjecanju osvojila i posebnu nagradu – recital na festivalu Sommets Musicaux de Gstaad u Ženevi. Od 2015. godine stalna je članica Zagrebačke filharmonije, a od 2017. je zamjenica vođe violončela. Od prošle godine predaje komornu glazbu na Muzičkoj akademiji u Zagrebu.

Koncert počinje u 20 sati u župnoj crkvi sv. Antuna Padovanskog na čakovečkom Jugu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije