DJEČJI VRTIĆ KOTORIBA

FOTO Dobre vijesti: Dugoočekivane jaslice u Kotoribi, omogućen smještaj 15 djece

Dječji vrtić Kotoriba posjetili smo u novom ruhu i u fazi opremanja, a u novom krilu zgrade formiran je prostor za smještaj 15 djece jasličke dobi

U ponedjeljak, 2. rujna počela je pedagoška godina za polaznike Dječjeg vrtića Kotoriba. Mališani su ušli u prostore koji su rekonstruirani i dograđeni, a sada su u tijeku završni radovi koji će pridonijeti sveukupnom izgledu – dostava namještaja, antistresnih podloga i uređenje vanjskog igrališta.

U ponedjeljak je ovdje bio i općinski načelnik Kotoribe Ljubomir Grgec kako bi se uvjerio u kojoj su fazi radovi, da bi se upoznao s brojčanim stanjem polaznika te da bi sa stručnjakom za hortikulturno uređenje definirali radove za to područje. O tome se je razgovaralo s novom (starom) ravnateljicom Majom Jambrešić. Ona je ta koja s posebnom brigom očekuje da se ti radovi što prije primaknu kraju, a za početak je obavijestila kako je momentalno u ustanovu upisano 58 djece.

O rekonstrukciji i dogradnji zgrade već je ranije općinske vijećnike izvijestio načelnik Grgec. Rekao je kako se vrijednost ukupne investicije kreće oko 5 milijuna kuna. Dodao je kako je po provedenoj javnoj nabavi u kategoriji obnove jedini ponuđač ponudio veći iznos od onog koji je sadržavao troškovnik pa je Općina Kotoriba prihvatila razliku, a ona prema riječima načelnika iznosi oko 700.000 kuna jer su predviđeni radovi trebali vrijediti 4,3 milijuna kuna koliko je osigurano iz europskih fondova.

– Razliku ćemo nadoknaditi iz svoga proračuna i čekati milost države da nam vrati razliku – rekao je Grgec vijećnicima. Inače, u posljednjih mjeseci minule pedagoške godine polaznici vrtića bili su smješteni u jednom krilu zgrade OŠ Jože Horvata Kotoriba.

Što je sada pred nama?

Povećan korisni prostor postojeće zgrade Dječjeg vrtića Kotoriba za djecu jasličke dobi te je rekonstruirana postojeća zgrada. Rekonstrukcijom je energetski obnovljen postojeći dio zgrade. Dogradnjom postojeće zgrade osigurat će se upis djece jasličke dobi i omogućiti kvalitetnija infrastruktura za odgoj djece. Ovaj projekt povećava korisni prostor za djecu i djelatnike vrtića. Uz zapadni dio postojeće zgrade dograđen je dio koji će povezati na mjestu uklanjanja postojećeg polukružnog vanjskog spremišta izvan funkcije.

U novom krilu zgrade formiran je prostor za smještaj 15 djece jasličke dobi, natkrivena terasa, polivalentna dvorana te gospodarski sklop. Na sjevernom pročelju formiran je novi ulaz u dograđeni dio zgrade. U postojećem dijelu zgrade izvodit će se djelomična reorganizacija unutarnjih prostora. Kako doznajemo već je u jasličku skupinu upisano 7 djece, a iz vrtića pozivaju roditelje da se što prije jave i upišu svoje mališane.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije