ČUDESAN POTHVAT

AVIONOM SLETIO NA AUTOCESTU Međimurec Teodor Goričanec: ‘Motor se počeo čudno ponašati…’

- Pokušavao sam mirno i staloženo spustiti avion, pokušavajući naći neke rupe između vozila koja su se kretala autoputom i nekako smo ipak uspjeli - kaže Goričanec

Sportski zrakoplov Cessna 150 sletio je na autocestu Zagreb-Rijeka između Vrbovskog i Ravne Gore zbog tehničkog kvara, a što se točno dogodilo je osobno prepričao novinarima pilot Teodor Goričanec iz Čakovca.

“Bila je to jako teška odluka s obzirom na to da je promet na autocesti danas bio jako, jako gust. Pokušavao sam u svakom slučaju mirno i staloženo odletjeti taj let, pokušavajući naći neke rupe između vozila koja su se kretala autoputom i nekako smo ipak uspjeli. Zamišljeni prvi prilaz nije mi uspio kako je trebao, morao sam se nekako spustiti između prometnih znakova, prije ovog signalnog semafora. Imao sam plan ići i s druge strane, ali tamo su bile žice dalekovoda o koje bih zapeo”, ispričao je Goričanec i dodao da mu je drago što nitko nije ozlijeđen.

Otkrio je i kako je kao instruktor s učenicom poletio iz Zagreba. U 55. minuti leta prema Grobniku motor se počeo čudno ponašati, “trokirao je”, a nedugo nakon toga i posve otkazao. Iskusni pilot i dugogodišnji instruktor znao je da nema mnogo vremena za razmišljanje.

Najprije je, navodi, htio sletjeti na obližnju poljanu, no nije bio siguran kakav je teren u pitanju te može li to sigurno odraditi. Odluka je zato “pala” na autocestu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije