ODANOST

OD MALIH NOGU Vatrogaskinja Barbara Blažinčić ljubav prema vatrogastvu počela prenositi na 6-mjesečnu kćerkicu

Barbarina neviđena odanost prema vatrogastvu traje punih 18 godina.

Nismo bili jedini kojima su za oko zapele ove dvije vatrogaskinje. Jednoj je 25 godina, a druga je rođena prije šest mjeseci. One su Barbara i Eva. Starija sa svim vatrogasnim obilježjima, mlađa tek sa sportskom majicom DVD i medaljom oko vrata.

Sportsku vatrogasnu odoricu mama joj je obukla za praznik vatrogastva u Svetoj Mariji – 24.Međunarodno vatrogasno natjecanje sa zaprežnim vatrogasnim špricama, da bi je na kraju okitila sa zlatnom medaljom koju su Barbarine natjecateljke osvojile na spomenutom natjecanju u kategoriji žena.

Do proglašenja Eva je povremeno spavala, vrijeme ‘kratila’ s dudom u ustima.

Barbarina neviđena odanost prema vatrogastvu traje punih 18 godina. Počela je kao ‘klinka’ u pomlatku DVD Sveta Marija koji joj je bio odskočna daska za daljnje vatrogasne domete. Osim što se ponosi s brojnim vatrogasnim odličjima, kao članica trofejne generacije, Barbara ističe svoj ponos što može svoje vatrogasno znanje prenijeti na generacije mladih koja u društvo dolaze.

Doduše, danas nešto manje jer je tu ona ‘najmlađa vatrogaskinja’, a tu je i suprug Nikola s kojim je lani u lipnju stala pred oltar. Barbaru u Svetoj Mariji znaju po prezimenu Mustač.

Kaže kako vatrogastvu nikada neće okrenuti leđa jer je na to obvezuje kćerkica Eva za koju želi da pođe njezinim stopama, a konačno tek joj je 25 godina, a još toliko toga može i mora pokazati onima koji su odbrali humanost u cilju pomaganja i ljubavi prema drugom čovjeku.

Barbara je toga nosila svečanu odoru jer je bila o odjeljenju za doček gostiju i uzvanika.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije