POSVETIO ŽIVOT VATROGASTVU

JEDNOM VATROGASAC, ZAUVIJEK VATROGASAC Dragutin Trupković među svojima bez odore

Dragutin Trupković, zaštitno ime međimurskog vatrogastva i dugogodišnji tajnik Vatrogasne zajednice Međimurske županije, u mirovini je od 1. siječnja 2018.

Županijsko vatrogasno natjecanje za seniore ove je godine početkom srpnja održano u Sivci. Bilježeći zanimljivosti izvan zelenog travnjaka, poprišta žustrih natjecanja, iza žičane ograde travnjaka sreli smo Dragutina Trupkovića iz Pretetinca.

Ništa neobično, no popularni Dragec ovdje je bio bez vatrogasne odore kakvog smo ga na takvim natjecanjima bili vični gledati i gdje je, neka nam oproste mjerodavni u VZ MŽ, ‘alfa i omega’.

Njegovo DVD, čiji je predsjednik, nije uspjelo izboriti plasman među najbolje seniorske ekipe vatrogasca Međimurja, no Dragec je cijelo popodne bio ovdje uz one druge. Neke je bodrio, neke savjetima pomagao.

I bez odore on je bio u natjecanju, no sada daleko rasterećeniji za razliku od godina prije.

Danas je na razini VZ MŽ aktivan u Klubu vatrogasnih veterana koji će krajem ovog mjeseca u Maloj Subotici imati svoje tradicionalne vatrogasne igre. Aktivan je i u najvišim tijelima VZ gdje je član Predsjedništva.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije