SLIKAR ZA SEBE

LJUDI OKO NAS Zoranu Horvatu iz Donje Dubrave slikarstvo, glazba, politika i voćarstvo velika su ljubav

U naslovu istaknute su strasti našeg današnjeg sugovornika. Supruga Dubravka velika mu je potpora.

48-godišnjeg Zorana Horvata iz Donje Dubrave većina prijatelja i sumještana zna kao čovjeka sklonog glazbi. Godinama je on s prijateljem Krunoslavom Karlocijem ‘vedrio i oblačio’ po okolnim veselicama u duetu simpatičnog imena ‘Duo romantik’.

Sklonost prema glazbi pokazao je i u Puhačkom orkestru općine Donja Dubrava gdje je jedan od najdugovječnijih članova, a donedavno je bio njihov predsjednik podnijevši iz opravdanih razloga ostavku. Danas je aktivan samo kao svirač na činelama.

Rijetki su znali, a sada već izlazi iz anonimnosti, da se Zoran bavi i slikanjem. Svaki slobodan trenutak koristio je, zatvoren u svom skromnom ateljeu, za eksperimentiranje bojama koji je eksperiment Zorana profilirao u ‘slikara za sebe’, ali s prepoznatljivim uradcima. Motivi su mu pretežno pejzažni s naglaskom na ljepotama rijeke Drave. Zatekli smo ga uz upravo dovršenog ulja na platnu 60×50 cm.

– Bit će ih još! – dometnuo je, poučen posljednjim trogodišnjim intenzivnim radom u slikanju.

Zoran je i politički aktivan kao općinski vijećnik HNS, a dio vremena provodi i u njihovom obiteljskom voćnjaku. U svemu tome velika mu je potpora bračna družica Dubravka koja revno bilježi sva njegova umjetnička dostignuća.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije