U SKLOPU PORCIJUNKULOVA

PODRŽITE IH I OVE GODINE MURID organizira dobrotvornu tombolu ‘Budi sretna priča jednog medvjedića’

MURID i ove godine organizira Festival medvjedića u samom centru Čakovca

‘Budi sretna priča jednog medvjedića’ je projekt Međimurske udruge za ranu intervenciju u djetinjstvu (MURID) sa svrhom senzibilizacije i osvještavanja javnosti o važnosti rane intervencije te s ciljem poticanja usvajanja poželjnih odgojnih vrijednosti kao što su dijeljenje i tolerancija, socijalna osviještenost te promicanje volonterizma.

Kroz aktivnosti projekta potiču održivi razvoj kroz ponovnu upotrebu plišanih igračaka dajući im šansu da pronađu nove vlasnike. Projekt su prošle godine podržale mnoge javne i poznate osobe.

Tko ih podržava ove godine možete vidjeti i na događaju na Facebooku, gdje možete pratiti i sve novosti vezane uz pripremu nadolazećeg Festivala medvjedića. Drugi po redu Festival medvjedića održat će se tijekom manifestacije Porcijunkulovo 2019., od 30. srpnja do 4. kolovoza u Čakovcu. Šator s puno plišanih medvjedića otvorit će Igor Baksa svečanim programom otvaranja, u utorak, 30. srpnja u 10 sati te će šator biti otvoren od 9 do 21 sat tijekom cijelog trajanja Porcijunkulova.

Festival medvjedića je koncipiran u tematske dane. ‘Budi sretna priča jednog medvjedića’ je ove godine dobila priznanje Grada Čakovca za Najakciju u 2019. godini, a promotivnoj kampanji su se priključili i studenti s Međimurskog veleučilišta koji su kroz definirane aktivnosti promovirali i društveno korisno učenje koje se počinje sve više prakticirati kao metoda učenja s višestrukim prednostima za sve uključene strane.

U tijeku je i izdavanje prve MURID-ove slikovnice ‘Sretna priča jednog medvjedića’ čija tematika je proizašla iz prošlogodišnjeg Festivala medvjedića. 

– Kroz aktivnosti koje provodimo promičemo društveno odgovorno poslovanje za tvrtke/organizacije koje su se uključile u organizaciju Festivala. Iz prošlogodišnje kampanje nastao je i prvi MURID-ov Instagram influencer – medvjedić Ranko, koji glas o svemu što radimo prenosi po raznim dijelovima Hrvatske i svijeta, a o čemu više možete vidjeti na njegovom Instagram profilu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije