europski socijalni fond

PROJEKT ”Dajmo djeci budućnost”

Unaprjeđenje usluga za djecu u sustavu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja na području Općine Donji Kraljevec i Općine Goričan

U sklopu provedbe projekta ”Dajmo djeci budućnost”, 8. srpnja 2019. godine u prostorijama Male vijećnice Općine Donji Kraljevec, održano je javno predstavljanje projekta i značenje njegove provedbe na području Općine Donji Kraljevec i Općine Goričan.

Nazočnima na uvodnoj konferenciji obratili su se ravnateljica dječjeg vrtića “Ftiček” Donji Kraljevec, Irena Čevizović, ravnateljica dječjeg vrtića “Ružica” Goričan, Ružica Horvat, načelnik Općine Donji Kraljevec, Miljenko Horvat, a više o aktivnostima projekta govorila je voditeljica projekta Kristina Višević.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, Operativni program, Učinkoviti ljudski potencijal 2014.-2020. Ukupna vrijednost projekta je 3.429.752,75 kuna te je 100% sufinanciran bespovratnim sredstvima Europske unije. Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava potpisan je 2. travnja 2019. godine te se provodi kroz 30 mjeseci.

Projekt se temelji na poticanju razvoja socijalnih usluga te inovativnom pristupu u osiguranju produljenog radnog vremena vrtića.

U produljenom boravku financirat će se posebni programi učenja stranih jezika (engleski i njemački jezik), glazbenih, sportskih i eko aktivnosti. Za provođenje navedenih programa angažirat će se stručni suradnici. Uz to, planira se i angažiranje stručnih suradnika logopeda i defektologa te zapošljavanje 3 odgajatelja koji će biti zaduženi za rad s djecom s teškoćama u razvoju. Od tražena 3 odgajatelja, 2 su već zaposlena te su započela sa svojim radom. Stručni suradnici i odgajatelji će tako pokrivati područje sva 3 vrtića, odnosno dječji vrtić “Ftiček” Donji Kraljevec, područni vrtić “Ftiček” Hodošan i dječji vrtić “Ružica” Goričan.

Cilj projekta je usklađivanje poslovnog i privatnog obiteljskog života kroz unaprjeđenje usluga produljenog radnog vremena u dječjim vrtićima. Produljeno radno vrijeme vrtića provodi se s ciljem veće dostupnosti, priuštivosti i obuhvaćenosti djece programima ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja.

Načelnik Općine Donji Kraljevec obrazložio je važnost projekta te je izrazio zadovoljstvo što su korisnici ovakve vrste projekta.

Svim sudionicima su podijeljeni promotivni materijali s grafičkom izradom projekta “Dajmo djeci budućnost”.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije