Ljetna Muzeologajnica

MUZEJ MEĐIMURJA ČAKOVEC Prijavite se na zanimljive dječje radionice za vrijeme ljetnih praznika

Od 15. do 19. srpnja, svaki dan održat će se jedna radionica, a zajednička tema svih radionica je bijela roda

Od 15. do 19. srpnja 2019. godine (od ponedjeljka do petka) Muzej Međimurja Čakovec organizira zanimljive dječje radionice za vrijeme ljetnih praznika. Dvije su radionice osmišljene u suradnji s Međimurskom prirodom, Javnom ustanovom za zaštitu prirode, jednu će radionicu održati Marija Novak, čuvarica narodne tradicije iz Turčišća i članica Udruge žena Potočnica Općine Domašinec te Ana Sobočanec, također članica Udruge. Ostale radionice vodit će muzejska pedagoginja.

Pod zajedničkim naslovom Ljetna Muzeologajnica svaki će se dan održati jedna radionica (pratite mrežne stranice www.mmc.hr i www.medjimurska-priroda.info), a zajednička tema svih radionica je bijela roda. Naime, Općina Kotoriba je u suradnji s djelatnicima Međimurske prirode 2019. godinu proglasila Godinom bijele rode u Međimurskoj županiji. Bijela roda prepoznatljiva je ptica vezana za čovjeka i naselja. Svakoga se proljeća vraća iz daleke Afrike i gnijezdi na dimnjacima kuća i stupovima elektromreže. U Međimurju postoji čak četrdesetak gnijezda, uglavnom u selima blizu rijeke Mure i u blizini vodenih staništa gdje rode nalaze svoju hranu. Polaznici radionica Ljetne Muzeologajnice saznat će čime se roda hrani, gdje živi, kamo putuje, kako gradi svoje gnijezdo, koje sve rode možemo vidjeti u Međimurju, što je prstenovanje roda, izrađivat će različite predmete od trave štrčine/štečinca te upoznati priču i vjerovanja o rodi.

Radionice će se održati u Muzejsko-informativnom centru (MIC) i u Kraljevom vrtu, a namijenjene su djeci od 6 do 14 godina. Cijena pojedinačne radionice iznosi 20 kuna.

Prijave se primaju na e-adresu: ines.virc@mmc.hr. Pratite mrežne stranice www.mmc.hr i www.medjimurska-priroda.info.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije