GULAŠFEST

FOTO Sedam ekipa u Dunjkovcu natjecalo se u kuhanju međimurskog gulaša

Sedam prijavljenih ekipa prihvatilo se kuhača i noževa već prije 14 sati

U Dunjkovcu je održana četvrta gulašijada, a organizator ‘Gulašfesta 2019’ i ove je godine bila Međimurska gruda iz Dunjkovca. U natjecanju je sudjelovalo šest udruga i Mjesni odbor Gornji Kuršanec.

Predsjednik Međimurske grude, Franjo Soldat, želi da Gulašijada postane tradicionalna manifestacija na razini općine Nedelišće. Želja im je da Gulašfest postane dio gastroponude.

– Razmišljamo da sljedeće godine ne bude samo natjecanje udruga, već da naziv Gulašfest promijenimo u ‘Praznik vijeća mjesnih odbora’. Onda bismo imali jedanaest ekipa i onda bi to došlo na svoje pravo mjesto – poručuje Soldat.

Mladen Podvezanec iz udruge Grabanica vjerni je natjecatelj od početka Gulašesta 2015. godine.

– Prve godine osvojili smo drugo mjesto, druge godine prvo, a prošle godine treće mjesto – ponosan je Podvezanec.

>> Sedam ekipa u Dunjkovcu natjecalo se u kuhanju međimurskog gulaša

Sedam prijavljenih ekipa prihvatilo se kuhača i noževa već prije 14 sati. Iako ne žele otkriti svoje kulinarske tajne, natjecatelji su suglasni da su za dobar gulaš najvažniji meso i luk.

A tko je najbolje pripremio gulaš odlučit će članice komisije Slađana Zadravec, Marija Borković i Snježana Zorković.  O njihovoj procjeni ovisi tko će biti pobjednik i osvojiti 500 kuna, tko će biti drugoplasirani i odnijeti kući 300 kuna, a tko će biti trećeplasirani i biti nagrađen s 200 kuna.

Osim natjecatelja, 200 litara gulaša pripremao je dunjkovečki kuhar da mještani slučajno ne bi ostali gladni.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije