U SVEČANOM OZRAČJU

FOTO Promocija u Čakovcu: Diplomu primilo 40 prvostupnika i specijalista MEV-a

Dodijeljene su i nagrade najuspješnijim studentima, a ove godine posebno su se istaknuli promoventi Karlo Fileš i Emil Milihram

U svečanom ozračju čakovečke zgrade Scheier održana je 10. Svečana promocija stručnih prvostupnika preddiplomskih stručnih studija Računarstva, Menadžmenta turizma i sporta i Održivog razvoja te 7. stručnih specijalista specijalističkog diplomskog stručnog studija Menadžment turizma i sporta Međimurskog veleučilišta.

U petak, 5. srpnja svoje diplome preuzelo je 40 diplomiranih studenata koji su položili sve propisane ispite i obranili završni rad na Međimurskom veleučilištu u Čakovcu čime su uspješno priveli kraju jedno životno poglavlje.

>> Promocija u Čakovcu: Diplomu primilo 40 prvostupnika i specijalista MEV-a

Tom su svečanom činu nazočili pročelnica UO za obrazovanje, kulturu i sport Međimurske županije dr. sc. Blaženka Novak,  dekanica Međimurskog veleučilišta doc. dr. sc. Nevenka Breslauer, prodekan za nastavu dr. sc. Mihael Kukec, prodekan za razvoj mr. sc. Željko Knok, prodekanica za kvalitetu i međunarodnu suradnju dr. sc. Ivana Bujan, dekan Strojarskog fakulteta prof. dr. sc. Ivan Samardžić, župnik i gvardijan fra Željko Železnjak te ostali uvaženi gosti.

Posjetitelji, ponosni roditelji i prijatelji diplomiranih studenata na samom su početku programa velikim pljeskom pozdravili 36 prvostupnika preddiplomskih stručnih studija te 4 specijalista specijalističkog diplomskog studija. Nakon predstavljanja promovenata i promotora svim prisutnima obratila se dekanica Breslauer koja se osvrnula na dosadašnji rad MEV-a te predstavila promišljanja o budućnosti.

– Iza nas je jedanaest godina djelovanja. Počeli smo svega s njih 56, a trenutno Veleučilište broji više od 800 studenata. Okrenuli smo se ka europskim znanstvenim projektima, obrazovanju odraslih, projektima sa studentima, volontiranju, izdavaštvu, kao i međunarodnim konferencijama.

Novi projekt Centar održivog razvoja s laboratorijima, neophodan kvalitetnom održavanju nastave na stručnom studiju Održivog razvoja, trenutno je u realizaciji i nadamo se da će kroz godinu dana već biti od izrazite koristi za poboljšanje nastave. Uvjerena sam da će naš rad i nova postignuća omogućiti kontinuirano nastojanje ka poboljšanju kvalitete studija i studentskih dana, naglasila je Breslauer uz čestitku promoventima.

Čestitkama su se na pozornici pridružili i dekan Ivan Samardžić te pročelnica Blaženka Novak, nakon čega se ispred akademske zajednice s nekoliko prigodnih riječi obratio promovent Josip Škrlec. Po završetku podijele diploma, dodijeljene su i nagrade najuspješnijim studentima, a ove godine posebno su se istaknuli promoventi Karlo Fileš Emil Milihram. Cijeli program vodio je Dejan Buvač.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije