NEKADAŠNJI VOĐA TORCIDE

ZANIMLJIVO PREDAVANJE Jurica Galić Juka – svjetski putnik i fotograf iz Splita u Čakovcu

Galić je svjetski putnik, pisac, bloger, kolumnist, avanturist, youtuber, ljubitelj prirode, urednik dokumentarnog serijala Nomad, a u javnosti je niz godina bio poznat kao vođa Torcide

U organizaciji Fotokluba Čakovec u utorak, 9. srpnja s početkom u 19 sati u multimedijalnoj dvorani Tehnološko inovacijskog centra Međimurje gostuje Jurica Galić Juka – jedan od najzanimljivijih nezavisnih dokumentarnih fotografa-putopisaca novije generacije. 

Predavanje je besplatno i otvoreno za javnost. Povod Galićevoga gostovanja nedavni je izlazak njegove fotomonografije “Putopisne fotografije 2014. – 2019.” koja će se moći nabaviti na predavanju po promotivnoj cijeni. Jurica Galić Juka profesionalni je fotograf iz Splita i član Fotokluba Split. Osim svojega osnovnoga zanimanja, on živi vrlo slojevitim životom.

Galić je svjetski putnik, pisac, bloger, kolumnist, suradnik Meridijana (nacionalnog časopisa za povijest, zemljopis, ekologiju i putovanja), avanturist, youtuber, ljubitelj prirode, urednik dokumentarnog serijala Nomad i utemeljitelj udruge The Mladichi (udruga za putovanja, kreativnost i poticanje pozitivnih životnih vrijednosti). Galić je u javnosti bio niz godina poznat kao vođa navijača Torcide. 

Međutim, u jednom od prijelomnih trenutaka u životu usmjerio je svoju ogromnu energiju iz “navijačkih voda” u putovanja i fotografsko dokumentiranje i istraživanje svijeta. Upravo zahvaljujući navijačkim gostovanjima, u Galiću je probuđen putnik i istraživač koji je u njemu klijao još od ranoga djetinjstva. Na tim je prvim putovanjima ispekao zanat fotografa te je fotografiju pretvorio u svoju profesiju.

Njegove je fotografske radove u više navrata objavio ugledni National Geographic 
u papirnatom izdanju, a i višestruko je nagrađivan za svoj dokumentarno-fotografski rad. Autorova je specijalnost ulična i portretna fotografija, omiljene teme nepristupačni dijelovi planete i ostaci misterioznih naroda i civilizacija, a njegov put nije puko prevaljivanje kilometara već potraga za smislom života i vlastitim poslanjem. Posebno za ovu priliku, Galić će napraviti presjek zanimljivih situacija i tema svojih putešestvija i ekspedicija diljem svijeta (cca. 70 država) u posljednjih 10 godina.

Glavni će fokus biti usmjeren na ljude, običaje, ostatke misterioznih civilizacija, te fascinantnu prirodu od pustinje Atacama u Čileu do najveće špilje svijeta Son Doong u centralnom Vijetnamu. Neće nedostajati zanimljivih destinacija poput Černobila, “Ceste smrti” u Boliviji, Uskršnjeg otoka ili majanskih piramida u džungli. Specijalno će biti predstavljen i autorov putopisno-dokumentarno-edukativno-zabavni YouTube kanal Jurica Galic Juka i bit će prikazani i neki zanimljivi kratki filmovi.

– Nemojte propustiti jedinstvenu priliku i uživo upoznajte osebujnu ličnost Jurice Galića Juke. Vidimo se u TICM-u u utorak, 9. srpnja 2019. u 19 sati. Zahvaljujemo TICM-u za suorganizaciju ovoga događaja – poziv je iz Fotokluba Čakovec.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije