ODLIČNE IZVEDBE

VIKEND SMIJEHA I PLESA Članovi Kulturno-umjetničkog društva Kaštel sudjelovali na festivalu u mjestu Pečarovci

Kaštelovci su izveli skeč Franje Oreškog 'Na mene nejte rečunati' u kojem igraju sam autor i Aleksandra Belec.

Vikend 14. i 16. lipnja je za članove Kulturno-umjetničkog društva Kaštel Pribislavec  bio više nego plodan i uspješan.

U petak, 14. lipnja, odazvali su se na poziv Ljubiteljske Gledališke Skupine Zgrebaši iz Prekmurskog mjesta Pečarovci na njihov 13. festival skečev ‘Prefrigani zgrebaš’, gdje je uz njih nastupilo još 13. skupina iz Slovenije i dvije iz Mađarske.

Kaštelovci su izveli skeč Franje Oreškog ‘Na mene nejte rečunati’ u kojem igraju sam autor i Aleksandra Belec. KUD Kaštel Pribislavec je prva Hrvatska skupina koja je ikada učestvovala na tom susretu.

Ove je godine to po prvi put bio međunarodni susret pa je i zato uspjeh koji su postigli većeg sjaja.

Član, voditelj, tekstopisac, a ujedno i glumac dramske sekcije Franjo Oreški proglašen je najboljim glumcem festivala po mišljenju Rajka Stupara – slovenskog  profesionalnog redatelja, glumca, profesora i umjetnika.

Domaćini su bili više nego ljubazni i ležerni. Dvodnevno druženje prošlo je u smijehu, radosti i veselju, a nakon svake večeri upriličeno je druženje i okrepa uz međusobno  upoznavanje skupina.

U subotu, 15. lipnja, su već bili u susjednoj varaždinskoj županiji na njihovom dvodnevnom susretu ‘Liepi cajti z KUD-om’ kod domaćina KUD-a Petrijanec gdje su nastupali sa folklornom, tamburaškom i dramskom sekcijom.

Ponosno su prezentirali splet Međimurskih kola i pjesama, a dramska sekcija izvela je kratku komediju Aleksandre Belec u režiji Franje Oreškog ‘Doktora, zovite doktora’.

Publika je dobro prihvatila izvedbe cjelokupnog programa Pribislavčana i nagradila ih pljeskom. Nakon programa upriličeno je zajedničko druženje i okrepa, te su se stvorili temelji za neka nova poznanstva i susrete. 

Idućeg dana nedjelju su bili dio velikog humanitarnog koncerta za Malu Luku koji se održavao u Pribislavcu, te su svojim tamburaško-plesnim programom dali svoj obol u realizaciji istog.

Nakon turbulentnog vikenda slijedi još nastup u Goričanu 23. lipnja na poziv tamošnjeg HKUD-a gdje će učestvovati sa dramskom sekcijom i predstavom koju su izveli u Sloveniji i  zaradili nagradu za najboljeg glumca.

U ljetnom periodu napravit će se mala stanka za plesače i glumce  ali je u planu održati radionicu  rukotvorina članice bake Kate – Katarine Belec koja će pokazati kako se izrađuju ukrasi od krep papira, svile i drugih materijala kao i zlatovez.

O tome će pravovremeno biti upoznati svi zainteresirani. 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije