ODGOJ I OBRAZOVANJE

DRŽAVNA SMOTRA PROJEKATA Đurđa Hižman iz Dječjeg vrtića ‘Cipelica’ prezentirala projekt ‘Kruno uči biti kornjača’

Cilj projekta je prepoznavanje, imenovanje te samokontrola i kontrola emocija.

U Zadru je od 15. do 19. svibnja održana Državna smotra projekata u području Nacionalnog programa odgoja i obrazovanja za ljudska prava i demokratsko građanstvo u organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje.

Iz Dječjeg vrtića Cipelica na smotri je sudjelovala odgajateljica mentorica Đurđa Hižman koja je prezentirala projekt ‘Kruno uči biti kornjača’ skupine ‘Ogledalce’. Cilj projekta je prepoznavanje, imenovanje te samokontrola i kontrola emocija. Polazište projekta je slikovnica istog naziva kao i sam projekt kroz koju djeca uče usvajanje socijalnih kompetencija.

– Djeca su verbalizirala svoje emocionalno stanje, odlaženjem pod baldahin prakticirali su samokontrolu ljutnje i tuge, smanjio se broj situacija neprimjerenog ispoljavanja emocija prema drugima u igri i aktivnostima, prepoznavali su primjereno i neprimjereno ponašanje, koristeći samokontrolu emocija uspjeli su izgraditi kvalitetniji odnos s djecom iz susjedne skupine i utjecati na njih da primjenjuju istu metodu samokontrole emocija – kažu iz Dječjeg vrtića ‘Cipelica’.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije