TRAGEDIJE I RADOSTI

ŽIVOTNA PRIČA Marija (91) iz Vratišinca: Otac joj je ubijen u logoru Dachau, a jedan unuk stradao u prometnoj nesreći

Puno je toga doživjela, lijepih trenutaka i onih izuzetno teških, no osmijeh na licu kada se igra sa svojom praunukom govori u prilog tome kako je jednostavan recept za dug život, a zove se ljubav.

Malena Varaždinka Miša Supina prava je sretnica jer uživa društvo svoje prabake. Među njima je čak 90 godina razlike. Prabaka Marija Vugrinec iz Vratišinca, odnosno ‘mamica’, kako ju već generacijama zovu unuci i praunuci, uskoro će napuniti 91 godinu. Miša je najmlađa od njezinih desetero praunuka. 

U svojih 90 godina ‘mamica’ je doista doživjela mnogo toga. Rođena davne 1928. godine. Marija je svjedočila strahotama 2. svjetskog rata, a tijekom kojega su njezin otac, koji je bio voditelj pošte u Vratišincu, i stariji brat, profesor Ivan Leček bili zatočeni u njemačkom Dachau jer su imali hrabrosti suprotstaviti se vladajućem režimu.

Otac se nikada nije vratio, ali brata je srećom dočekala. Marija je rodila dvije kćeri i imala sedmero unuka. Dvoje je unuka nažalost je tragično stradalo, a to posebno boli. Najmlađi unuk, Mihael, odnosno Mišo, stradao je u prometnoj nesreći prije 4 godine, ali zato malena Miša, kćer Mihaelove sestre Petre (33), nosi njegovo ime. 

Puno je toga Marija doživjela, lijepih trenutaka i onih izuzetno teških bilo je uvijek, no osmijeh na licu kada se igra sa svojom praunukom govori u prilog tome kako je jednostavan recept za dug život, a zove se ljubav.

Marija ima ljubavi na pretek, zahvaljujući svojoj mlađoj kćeri Branki Rob s kojom živi i koja s velikom predanošću brine o njoj.  A uz ovakvo društvo zasigurno će napuniti i cijelo stoljeće.

Malu Mišu uz mamu Petru još mazi i tata Drago (39), a ‘mamičino’ krilo zna prigrliti i Mišina trogodišnjeg brata Rafaela.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije