ŽUPA SV. ANTUNA PADOVANSKOG

ANTUNOVSKO PROŠTENJE Donosimo program događanja na čakovečkom jugu, za kraj koncert Alena Hržice i Marije Husar Rimac

Na rasporedu je i izložba fotografija na kojoj možete razgledati portrete franjevaca koji su djelovali u župi.

Trodnevna duhovna obnova za blagdan sv. Antuna Padovanskog na čakovečkom jugu počinje u ponedjeljak, 10. lipnja i traje do srijede, 12. lipnja. Predvoditelj je fra Rozo Brkić, gvardijan i župnik župe sv. Roka u Virovitici.

>>> Program Antunovskog proštenja

Program trodnevnice počinje u 18:30 sati molitvom krunice i ispovijedi, u 19 sati je večernja misa, a u 20 sati procesija do kipa sv. Antuna i molitva za bolesne, roditelje, djecu i sve naše potrebe.

U ponedjeljak, 10. lipnja, u 18.30 sati je blagoslov pila Sv. Josipa, zaštitnika hrvatskoga naroda u Ulici Zinke Kunc, kod teniskog igrališta. Pil će blagosloviti mons. Josip Mrzljak, biskup varaždinski. Poslije blagoslova svetu misu predvoditi će mons. Josip Mrzljak s početkom u 19 sati. Također, biskup će poslije misnog slavlja otvoriti u vjerunaučnoj dvorani izložbu fotografija o 20. obljetnici župe te portrete franjevaca koji su djelovali u župi.

U srijedu, 12. lipnja, u 9 sati na rasporedu je misa za bolesne, starije i potrebne. Na misi će se podijeliti sakramenat bolesničkog pomazanja, za sve koji su duhovni i tjelesno onemoćali. Od 8.30 do 11.30 sati župni Caritas sv. Antuna Čakovec Jug  organizira mjerenje krvnog tlaka i šećera u krvi ispred crkve sv. Antuna. Pozivaju sve osobe na besplatan pregled.

U četvrtak, 13. lipnja, održat će se proštenje sv. Antuna Padovanskog, svete mise su u 7, 9, 11 i 19 sati. Svečana sveta misa je u 11 sati, a predvodi je fra Ilija Vrdoljak, provincijalni ministar Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda. Prije mise biti će svečana procesija s kipom i moćnikom – relikvijarom sv. Antuna Padovanskog ulicama Čakovca. U 17 sati je Susret duhovnog dječjeg stvaralaštva ‘Cvjetići svetog Antuna’. Svečana dodjela nagrada i priznanja.

Iz župe pozivaju svu djecu koja su se trudila te poslala svoj rad da dođu po nagradu. Sva djeca biti će nagrađena. Rezultati natječaja objavljeni su na web stranici naše župe. Poslije toga je blagoslov djece i ljiljana.

U 20.30 sati ispred crkve na Trgu sv. Antuna Padovanskog je koncert Alena Hržice i Marije Husar Rimac.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije