IZLOŽBA

STALNI POSTAV Dođite 6. lipnja u Muzej Croata insulanus i razgledajte izložbu kazališnih plakata Ivana Lackovića Croate

Kazališni plakati Ivana Lackovića Croate u muzeju će se moći razgledati od 6. lipnja do 6. rujna 2019.

U četvrtak, 6. lipnja, dođite u Muzej Croata insulanus Grada Preloga i razgledajte izložbu kazališnih plakata Ivana Lackovića Croate.

Djela Ivana Lackovića Croate, u velikom djelu zastupljena su u stalnom postavu Muzeja Grada Preloga.

– Djela izrađena u tehnici ulja na staklu, grafici i tušu dio su donacije prof.dr.sc.Matije Berljaka. U opusu ovog izuzetnog naivnog umjetnika, Ivana Lackovića Croate, evidentirani su kazališni plakati koji su najavljivali predstave, igrane u Hrvatskom narodnom kazalištu, ali i ostalim kazališnim kućama – stoji u priopćenju.

Kazališni plakati Ivana Lackovića Croate u muzeju će se moći razgledati od 6. lipnja do 6. rujna 2019.

– Ljetne radionice organizirane su u suradnji s Kontrast Teatrom. Kontrast Teatar je mlada umjetnička organizacija čiji su osnivači prvi međimurski magistri glume i lutkarstva: Matko Buvač i Andro Damiš – kažu organizatori.

Kazališni kamp traje pet dana, od 29. srpnja do 2. kolovoza, i podijeljen je u dva dijela s obzirom na dob polaznika. 

– Lutkaonica je radionica namijenjena polaznicima od prvog do četvrtog razreda osnovne škole, na kojoj će se polaznici pobliže upoznati sa svijetom lutkarstva kroz pregršt lutkarskih igara, a kroz izradu vlastitih lutaka (ručnih i štapnih) moći će i sami postati dio lutkarske čarolije. Kroz radionicu polaznici će uz stručno vodstvo upoznati lutkarsko kazalište i njegove čari – stoji u priopćenju.

– Igramo se basne je radionica namijenjena polaznicima od petog do osmog razreda osnovne škole. Polaznici ove radionice upoznati će glumu kroz medij basni. Radionica se sastoji od raznih dramskih igara, improvizacija kojima će polaznici upoznati osnove glumačke igre, stvarajući uvid u svijet kazališta – stoji u priopćenju. 

Kroz trosatne svakodnevne radionice polaznici će upoznati svijet glume i lutkarstva, te na edukativan i zabavan način proširiti svoje znanje o kazališnoj umjetnosti.

– Kroz pregršt glumačkih i lutkarskih igara, izradu svojih ručnih i štapnih lutaka, radom na basnama i vlastitim kratkim predstavama polaznici će oživjeti svoju maštu i otkriti skrivene talente – stoji u priopćenju.

Radionice su besplatne, a održavati će se na otvorenom.

Organizatori pozivaju najmlađe da se prijavie na kazališni kamp jer je broj mjesta ograničen. 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije