GODIŠNJA IZBORNA SKUPŠTINA

FOTO KLA ‘Osmijeh’ Donja Dubrava: Na čelu kluba i dalje Željko Kuzmić

Djeluju 20 godina u službi čovjeka i obitelji. Posebne zasluge za to pripadaju njihovom stručnom terapeutu Ivanu Dolencu, dr. med. Skupština je bila protkana pjesmom, svirkom, ali i suzama

U prepunim prostorima NK Dubravčan Donja Dubrava u subotu 25. svibnja su se  po 20. puta sastali članovi KLA ‘Osmijeh’ Donja Dubrava. Sastali su se kako bi izabrali novo vodstvo, napravili analizu dosadašnjeg rada i u najemotivnijem dijelu skupštine podijelili zahvalnice apstinentima za određeni broj godina ne pijenja alkohola, zla koje ih je dovelo pod klupsko okrilje. 

Skupština je imala i mini svečarski karakter jer se je njome obilježio i njihov 20. rođendan na kojeg su došli članovi iz desetak srodnih klubova sjeverozapadne Hrvatske. Posebno su pozdravljeni njihovi terapeuti te općinski načelnik Marijan Varga i Ivan Štefić, pročelnik JUO Općine Donja Dubrava. Njih je uvodno pozdravio Stanislav Zvošec, klupski tajnik, dok je himnu liječenih alkoholičara odsvirala Anita Magdalenić, kći jednog od apstinenata, koja je pripremila uvodni kolažni program u kojem tradicionalno sudjeluju djeca i unuci apstinenata. 

>> KLA “Osmijeh” Donja Dubrava: Na čelu kluba i dalje Željko Kuzmić

U minulom jednogodišnjem radu kluba govorio je predsjednik Željko Kuzmić. Rekao je kako u klubu preko obiteljske terapije djeluje 12 obitelji i 4 samca. Istaknuo je kako su sve programske zadaće za 2018. godinu u cijelosti realizirali. Istaknuo je ponos što ih je prepoznala Općina Donja Dubrava pa im je povodom Dana općine dodijelila zahvalnicu, a istaknut je ponos i na njihovog terapeuta Ivana Dolenca, dr. med. kojeg je lani Hrvatski savez klubova liječenih alkoholičara nagradio zlatnim priznanjem.

Za budući rad planiraju produljiti kontinuitet rada i tako ostati prepoznatljivi u svojoj sredini, ali i Savezu klubova liječenih alkoholičara Međimurja čija ih je predsjednica mr. Biserka Goričanec, dr. med. posebno pozdravila.

U izbornom dijelu skupštine povjerenje je i dalje dano dosadašnjem vodstvu. Predsjednik će biti Željko Kuzmić, tajnik Stanislav Zvošec, blagajnik Mijo Marđetko, a likvidator Marijan Fučko. Najdirljiviji, najemotivniji i posebno svečarski trenutak je na svakoj skupštini kada apstinenti dobivaju priznanja za određene godine ne pijenja alkohola.

– Priznanja su rezultat njihove pobjede nad samim sobom. Jedan mislilac je davno rekao, kako je najteže pobijediti samoga sebe – rekao je terapeut koji im je uručivanjem nagrada uputio i čestitke za te pobjede.

Za godinu dana apstinencije nagrađen je Dragutin Zvonar, obitelj Vugrinčić je nagrađena za trogodišnju apstinenciju jednog njihovog člana, obitelj Zvošec za desetogodišnju apstinenciju, dok su obitelji Marđetko i Klarić nagrađeni što jedan od njihovih članova ne konzumira alkohol već 15 godina. U tom dijelu čuli smo životne priče onih, a i njihovih obiteljima, o naporima zdravog života, a što nije bilo nimalo lako pa stoga i ne čude suze nekih govornika.

Gotovo svi su izrazili zahvalnost postajanju i radu kluba i naporima terapeuta doktora Dolenca što se u njihovim obiteljima članovi ponovno smiju… Ponos na klub i njegovo postojanje u njihovoj sredini izrazio je općinski načelnik Marijan Varga koji je od svih zatražio jedan veliki pljesak za doktora Dolenca, a što je od srca prihvaćeno.

KLA je zahvalnicom nagradio Općinu Donja Dubrava, a nagrade su primili i supružnici Dolenec, Marija i Ivan.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije