U CZK ČAKOVEC

FOTO KD Pinklec uspješno lansirala novu predstavu, smijeh mališana orio se punom dvoranom

Kazališna družina Pinklec održala je premijeru predstave ‘Vuka se ne bojim ja’. Izmamila je brojne pozitivne reakcije i ono najbitnije, dječje osmijehe

Pozitivnih emocija i smijeha velikih i malih posjetitelja nije nedostajalo u nedjelju, 26. svibnja u popunjenoj dvorani Centra za kulturu Čakovec, gdje su glumci Kazališne družine Pinklec održali premijeru predstave ‘Vuka se ne bojim ja’.

Dječji klasik braće Grimm ‘Tri praščića’ izveli su na svoj prepoznatljiv zabavan i poučan način, a sudeći po reakcijama najmlađih, odradili su odličan posao. Uspješno su lansirali još jednu predstavu, koja je izmamila brojne pozitivne reakcije, kao i ono najbitnije, dječje osmijehe.

Inscenaciju Kazališne družine Pinklec publika je pratila uz ostarjelog vuka, koji se u svojstvu pripovjedača prisjeća uzbudljivih mladenačkih dana kada mu je glavna preokupacija bila proždrijeti svakog tko mu se nađe na putu.

>> KD Pinklec uspješno lansirala novu predstavu, smijeh mališana orio se punom dvoranom

Njegovo pripovijedanje tako postaje okvir za uzbudljivo epiziranje zgoda i nezgoda njegove mladenačke vučje prilike i trojice praščića, a pričom se provlače univerzalne vrijednosti – prijateljstvo, marljivost i zauzimanje za svakog pojedinca.

Uloge trojice praščića Cigle, Daske i Slame igrali su glumci Karolina Horvat, Bruno Kontrec i Mario Jakšić, ostarjelog vuka utjelovio je Davor Dokleja, a mladog Neven Matoša. Za tekst i dramaturgiju zaslužna je Tanja Novak, dok je redatelj predstave umjetnički ravnatelj Kazališne družine Pinklec Romano Bogdan.

– Premijera predstave ‘Vuka se ne bojim ja’ naša je druga premijera u ovoj sezoni. Rađena je prema klasiku ‘Tri praščića’ kojeg smo preradili na svoj način, ubacili puno glazbe, isprepleli dinamične narativne i igrane prizore te prilagodili jezik tako da bude blizak i intrigantan vrtićkom i osnovnoškolskom uzrastu, naglasio je Romano.

Glavna poruka predstave glasi: – Nema nauke bez muke, ni kuće bez žuljave ruke, a o tome će poučiti i mališane na premijeri u Osijeku, gdje putuju sljedeći tjedan.

Kako je bilo na premijeri u Čakovcu možete pogledati u našoj fotogaleriji.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije