SKOKOVI S HUMANITARNOM NOTOM

FOTO Za djevojčicu Luku iz Pribislavca padobranski skok u tandemu iskusilo je 80 hrabrih humanitaraca!

Novčana sredstva prikupljala su se dobrovoljnim donacijama ili kupnjom CD-a, umjetničkih radova s radionica poput slika, fotografija, knjiga

U organizaciji Aerokluba Međimurje i Humanitarne udruge Fijolina iz Čakovca na Aerodromu Čakovec/Pribislavec, 25. i 26. svibnja, održan je Adrenalinski vikend s hvalevrijednom humanitarnom notom.

Naime, čak 80 sudionika iskusilo je padobranski skok u tandemu, čime su postali dio humanitarne akcije za trogodišnju djevojčicu Luku Lehkec iz Pribislavca, za koju se nedavno cijelo Međimurje pokrenulo u prikupljanja financijskih sredstava potrebnih za njeno liječenje.

– Svi padobranci i članovi aerokluba sudjeluju u donatorskim aktivnostima s ciljem prikupljanja novčane potpore za Lukine fizikalne terapije. Ovaj adrenalinski vikend je tek prva takva akcija, a cilj nam je zainteresirati javnost i okupiti ljude u što većem broju na sljedećoj humanitarki, koja će se održati u srpnju ove godine, naglasio je dopredsjednik Aerokluba Međimurje Marijan Fajfar.

>> Za djevojčicu Luku iz Pribislavca padobranski skok u tandemu iskusilo je 80 hrabrih humanitaraca!

Padobrance je na ulazu dočekala nasmiješena malena Luka sa svojom obitelji, šestogodišnjim bratom Tristanom i roditeljima Vlatkom Levačić i Elvisom Lehkecom.

Majka Vlatka izrazila je veliku zahvalnost članovima Udruge Fijolina i Aerokluba Međimurje, a tom je prilikom istaknula načelnicu Općine Pribislavec Višnju Ivačić, na čiju je inicijativu niz humanitarnih akcija i pokrenut.

Prijave su stizale iz svih krajeva Međimurja, ali i šire, a pridružili su se skakači u starosti od 15 pa sve do 60 godina. Na samom početku sudionici su imali priliku donirati sredstva za financiranje fizikalnih terapija za malenu heroinu Luku, a nakon toga uslijedile su pripreme za skok.

U avionu Pilatus PC-6 Potter lagano su se penjali do visine od 4.000 metara, gdje su uživali u panoramskom letu i krajobrazu. To je otprilike točka na kojoj se otvaraju vrata, a putnici u tandemu s certificiranim instruktorom napuštaju avion te idućih 60 sekundi svjedoče iskustvu slobodnog pada.

Prema riječima Angela Vuletića, poznatog tandem instruktora iz Virovitice, bilo je tu svakakvih emocija, no svi su skokovi prošli u najboljem redu. Za to su se pobrinuli i ostali tandem instruktori koji su prije leta, kao i za vrijeme skoka savjetovali sudionike.

Kako objašnjava član Aerokluba Međimurje Siniša Palašek, na 1.500 metara otvara se padobran i slijedi 10 minuta laganog spuštanja na zemlju. Činilo se kako su svi sudionici hrabro i odlučno stajali iza svoje odluke, stoga predomišljanja tijekom ovog adrenalinskog vikenda nije bilo.

Jedan od sudionika bio je i Matija Blešč iz Novog Sela Rok, koji je padobranski skok u tandemu dobio na dar za rođendan koji je danas nezaboravno proslavio u zraku.

– Nisam ni znao da ću biti ovdje, zaista je pravo iznenađenje kojim sam ostvario ono što sam već dugo želio. Padobranski skok u tandemu nešto je nezaboravno i zasigurno bih ga prvom prilikom i ponovio. Također, skok mi je još draži jer je dio humanitarne akcije za djevojčicu Luku. Nadam se ovakvim akcijama i u budućnosti, rekao je hrabar padobranac Matija.

Novčana sredstva prikupljala su se dobrovoljnim donacijama ili kupnjom CD-a, umjetničkih radova s radionica poput slika, fotografija, knjiga i slično, a donaciju je moguće i uplatiti na račun Humanitarne udruge Fijolina, HR54 2340 0091 1160 43912.

– Ovo je tek početak, a s ponosom mogu najaviti i održavanje nadolazećih humanitarnih akcija, kao i humanitarnih koncerata za našu Luku, kazala je Mirjana Hudin, jedna od osnivačica Humanitarne udruge Fijolina. Sve informacije, vezane uz pomoć roditeljima, dostupne su na mail: vlatka.levacic@gmail.com ili na mobitel: 095/8384185.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije