VOLONTIRANJE

CENTAR ZA POMOĆ U KUĆI Priključili se manifestaciji Hrvatska volontira

I ove godine Centar za pomoć u kući Međimurske županije priključio se manifestaciji Hrvatska volontira.

U organizaciji Volonterskog ureda Međimurja i Centra za pomoć u kući Međimurske županije u sklopu manifestacije Hrvatska volontira 2019. 22. svibnja su volonteri Centra za pomoć u kući MŽ i Humane Nove Čakovec posjetili su Dom za starije i nemoćne osobe u Čakovcu. Tako se desetak volontera družilo sa pedesetak štićenika Doma te su  u tom druženju  proširili svoje vidike o starijoj dobi i potrebama u starijoj dobi.

– Tokom dvosatnog druženja stariji su ispričali sve o svom prenatrpanom dnevnom rasporedu, aktivnostima i obiteljima, kako o onim svojima tako i o novoj obitelji u Domu. Volonteri, ujedno i djelatnici Centra za pomoć u kući MŽ, ispričali su sve o aktivnostima koje provode za starije osobe na području Međimurske županije u sklopu projekta Klubova za starije osobe.

Tako će i ideju kontinuiranih zajedničkih druženja uskoro provesti u djelo i to vrlo zanimljivom aktivnosti Kvizomanijom za starije – ističe ravnateljica Centra za pomoć u kući Međimurske županije Lana Zvošec.

Manifestacija Hrvatska volontira održava se već devetu godinu za redom i njome želimo ukazati na značaj volontiranja za razvoj suvremenog društva u kojem svaki pojedinac ima pravo i odgovornost dati svoj doprinos i u kojem se takav doprinos cijeni.

– Volontiranjem zajedno gradimo bolju i snažniju zajednicu. Povezujemo se, pronalazimo sebi slične, upoznajemo druge i drugačije da bi naše različitosti i sličnosti pretvorili u snagu koja je potrebna za pozitivne promjene prema humanizmu i održivom razvoju. Kada se svi udružimo i surađujemo – pletemo živu društvenu mrežu kojom oblikujemo našu budućnost i omogućujemo autentičnu povezanost među ljudima – kaže. 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije