nastavlja se urbanovo

DANI OTVORENIH PODRUMA Dva dana 23 podruma otvorit će ‘srce svoje’ za mnogo dobre volje

Svi obožavaju Dane otvorenih podruma po međimurskim bregima

Sutra, u petak 24. svibnj,a nastavlja se program Urbanovo 2019. i to njegovim za ogromnu većinu prijatelja vina najljepšim događajem – Danima otvorenih podruma na Međimurskoj vinskoj cesti.

Daklem, u petak i subotu, za posjetitelje će biti otvrorena 23 podruma i na pijenje ponuđena sva nagrađena vina s prošlotjednog Festivala pušipela, kao i mnoga druga, sve odlična vina. I u petak i u subotu podrumi se otvaraju u 13 sati, a zatvaraju se, kaže Boris Novak u 00 sati ili kada će posjetitelji to htjeti.

Ništa nije besplatno, no već za na primjer 50 kuna dobivate tanjur pa i dva bograča, roštilja, peke ili drugih dobrota i vino uz to jelo. Dalje, odabirete i pijete po volji i prigodno ili povoljnije plaćate. Na više destinacija bit će i tamburaši i drugi glazbeni sastavi. Bez obzira na vrijeme, podrumi će biti otvoreni, mjesta ima za sve, te stoga već sada odlučite kamo će te i koliko dugo ostati.

I naravno, sa sobom uzmite jednu osobu koja više voli upravjati osobnim vozilim nego piti vino, kako bi vas doma dopremila bez ikakvih neugodnosti s prometnicama i policijom. Tko će poželjeti nešto duhovne okrijepe, u subotu 25. svibnja u kapeli u Svetom Urbanu u 19 sati bit će služena Sveta misa, a isto tako oni koji će prenoćiti ‘med ili na bregima’ Sveta misa je i u nedjelju 2. svibnja u 11 sati nakon koje kreće procesija s kipom Svetog Urbana, prema goricama najbližima. 

U petak su otvoreni podrumi: Cmrečnjak, Dvanajščak-Kozol, Hažić, Preiner, Štampar, Munđarov breg, Solum, Turki i Agromeđimurje -Porum Štrigova.

Subota je dan kada su otvoreni podrumi: Cmrečnjak, Dvanajščak-Kozol, DGA Pjenušci, Novak Boris, Knehtl-Medenjak, Tomšić, Hažić, Kerman, Kocijan, Kunčić, Horvat, Kossi, Munđarov Breg i Solum. Počinjite zaokruživati i vidimo se!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije