KULTURNA BAŠTINA

GOSTOVANJE KUD Mihovljan izvođenjem međimurskih plesova i pjesama uveličao program Noći muzeja u Tavankutu u Vojvodini

Članovi KUD-a 'Mihovljan' su izveli spletove 'Nigder lepše kak je vu Međimurju' i 'Snočka sam ti droga fućkal i popeval' te otpjevali 'Vu pšenici bele ruže cvetejo', 'Međimurje kaj si lepo zeleno', 'Da bi se zrušile te legradske gore' i 'Protuletje se otpira'.

Program koji su u povodu Noći muzeja zajedno organizirali ‘Galerija prve kolonije naive u tehnici slame’ i ‘Hrvatsko kulturno prosvjetno društvo Matija Gubec’ iz Tavankuta u Vojvodini izvođenjem spletova međimurskih plesova i pjesama sa ponosom su uveličali članice i članovi KUD ‘Mihovljan’.

Mihovljančari su izveli spletove ‘Nigder lepše kak je vu Međimurju’ i ‘Snočka sam ti droga fućkal i popeval’ te otpjevali ‘Vu pšenici bele ruže cvetejo’, ‘Međimurje kaj si lepo zeleno’, ‘Da bi se zrušile te legradske gore’ i ‘Protuletje se otpira’.

– Cilj organizatora bio je prikazati kulturnu baštinu i drugih krajeva Hrvatske te tako domaćoj publici približiti kulturno stvaralaštvo matične domovine, a u čemu je gostovanjem KUD-a ‘Mihovljan’ domaćin zasigurno i uspio. Ljubazni domaćini dočekali su nas sa osmijehom na licima i uz piće dobrodošlice te nam stvorili nezaboravni ugođaj smjestivši nas na vojvođanske salaše – stoji u priopćenju. 

Nastup kojega je svojim prisustvom uveličao i konzul prvog razreda Generalnog konzulata Republike Hrvatske u Republici Srbiji, Subotici, Mihael Tomšić bio je izuzetno dobro popraćen medijski te brojnom domaćom publikom.

Članice i članovi KUD ‘Mihovljan’ odlazak na nastup u bačko selo Tavankut iskoristili su za posjetu bačkih gradova Sombora i Subotice te se uz pomoć vodiča upoznali sa ljepotama i znamenitostima prelijepe vojvođanske ravnice.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije