ZANIMLJIVE AKTIVNOSTI

‘KORAK NAPRIJED’ Otvorena vrata Udruge slijepih Međimurske županije: Posjetitelji su se mogli uključiti u igranje elektroničkog pikada za slijepe

Posjetitelji su mogli sudjelovati na kreativnoj radionici te se uključiti u igranje elektroničkog pikada za slijepe osobe sa simulacijskim naočalama, a mogli su razgledati i pomagala za slijepe osobe te igračke za slijepu djecu.

Udruga slijepih Međimurske županije u petak, 17. svibnja, otvorila je svoja vrata javnosti.

Posjetitelji su mogli sudjelovati na kreativnoj radionici te se uključiti u igranje elektroničkog pikada za slijepe osobe sa simulacijskim naočalama, a mogli su razgledati i pomagala za slijepe osobe te igračke za slijepu djecu.

Udrugu su posjetili članovi, volonteri, predstavnice Udruge osoba s intelektualnim teškoćama Međimurske županije, predstavnice Društva osoba s tjelesnim invaliditetom Međimurske županije, a posebno zahvaljujemo na posjeti gradonačelniku Murskog Središća, Draženu Srpaku, i načelniku Općine Belica, Zvonimiru Taradiju.

Tom prigodom s načelnikom Općine Belica potpisan je ugovor o sufinanciranju projekta ‘Korak naprijed’, kojim se financiraju aktivnosti Udruge u iznosu od 9.500,00 kuna. 

Osim Dana otvorenih vrata Udruge, projektom se financiraju i sljedeće aktivnosti: obilježavanje Dana žena, sudjelovanje na Ljetnoj akademiji i na obilježavanju Međunarodnog dana bijelog štapa, hodočašće članova Udruge u Mariju Bistricu i Ludbreg, obilježavanje Dana svete Lucije te Martinja, posjet članovima Udruge, provedba 3 javna događaja s ciljem senzibilizacije javnosti, prezentacije pomagala i informiranja članstva, druženje samaca te međunarodni sportsko-rekreativni susret.

Jedinice lokalne i regionalne samouprave s područja Međimurske županije pružaju kontinuiranu podršku Udruzi te tako ovaj projekt sufinanciraju i sljedeće općine: Selnica, Domašinec, Kotoriba, Orehovica, Goričan, Pribislavec, Donja Dubrava, Sveti Juraj na Bregu, Goričan, Sveti Martin na Muri, Gornji Mihaljevec, Mala Subotica te Grad Prelog, a još se očekuju povratne informacije općina: Nedelišće, Strahoninec, Donji Kraljevec, Donji Vidovec, Podturen i Štrigova. 

– Ovim putem im zahvaljujemo, kao i Gradu Čakovcu i Međimurskoj županiji koji također svake godine sufinanciraju aktivnosti Udruge. Tako ove godine, projektom ‘Malim koracima do velikih promjena’, Grad Čakovec financira aktivnost plivanja na gradskim bazenima i izlet članova Udruge, a projektom ‘Svjetlija budućnost’ Međimurska županija financira sportske aktivnosti (plivanje na bazenima, vježbanje u teretani i međunarodni sportsko-rekreativni susret), prijevoz na aktivnosti i razvoj programa aktivnosti – stoji u priopćenju.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije