Zahvalnice najzaslužnijima

FOTO Ogranak UHVDR Šenkovec proslavio dvadeseti rođendan

​Uz članove obitelji poginulih branitelja sa šenkovačkog područja na dvadeseti rođendan došli su i predstavnici branitelja Zadarske županije

U srijedu, 22. svibnja u prostorijama SRC Gorčica u Šenkovcu održana je svečana sjednica povodom 20. obljetnice osnutka Ogranka UHVDR-a Šenkovec. Svečanost su uveličali članovi obitelji poginulih branitelja s ovoga područja. Bili su ovdje predstavnici Udruge dragovoljaca i branitelja Domovinskog rata 112. brigade HV s prvim ratnim zapovjednikom Markom Čulinom.

Stigli su i predstavnici Zadarske županije i Grada Zadra, predsjednik Podružnice UHVDR Međimurske županije Stjepan Horvat te Saša Horvat, načelnik Općine Šenkovec. Svečanost su uveličali i predstavnici općinskih udruga Šenkovca.

>> Ogranak UHVDR Šenkovec proslavio dvadeseti rođendan

Dejan Mihalković, predsjednik Ogranka UDVDR-a Šenkovec govorio je o 20 prijeđenih godina Ogranka. Rekao je kako je Ogranak osnovan 1999. godine na inicijativu dragovoljaca i branitelja Domovinskog rata koji su 1990. godine sudjelovali u obrani RH.

Za prvog predsjednika izabran je Zlatko Novak iz Šenkovca, poslije njega je u dva mandata na funkciji predsjednika bio Boris Odrčić. Potom je 2012. za predsjednika Ogranka izabran Darko Lajtman, a 2016. godine predsjednikom postaje današnji Dejan Mihalković.

On je istaknuo kako je Ogranak svih 20 godina redovito obnavljao sjećanja na sudionike rata, čuvao ugled, čast i slavu poginulih sudionika Domovinskog rata, a kao dokaz tome je postavljena spomen ploča na pročelju općinske zgrade, a 2012. ovdje napravljen spomenik. Predsjednik je pobrojao akcije, odnosno rezultate rada koje su do sada ostvarili.

S ponosom je istaknuto kako su mnogi njihovi članovi za aktivan rad i doprinos u realizaciji programskih aktivnosti dobitnici su zahvalnica, zlatnih, srebrnih i zlatnih znački te priznanja UDVDR-a Međimurske županije, a člana Ogranka Mladena Baloga je predsjednica RH odlikovala Redom hrvatskog trolista.

Posebno je istaknuta 2015. godina kada je uspostavljena suradnja s braniteljima Zadarske županije, točnije s Udrugom dragovoljaca i branitelja Domovinskog rata 112 brigade HV, prvim ratnim zapovjednikom Markom Čulinom, a čiji su pripadnici 1991. godine bili i Šenkovčani bili Dejan Mihalković i Boris Odrčić. Od te godine tradicionalno odlaze na obilježavanje Dana obrane grada Zadra i obljetnice osnivanja 112 brigade.

Svečanost je iskorištena za dodjelu zahvalnica zaslužnima za doprinos u radu u radu i ostvarivanju ciljeva Udruge. Dobitnici su Mladen Balog, Damir Golubić, Darko Lajtman, Dragutin Matoša, Dejan Mihalković, Boris Odrčić, Vladimir Trstenjak i Dražen Vuk. Zahvalnicu je dobila i Općina Šenkovec te župnik Vladimir Kolarić, Udruga Sport za sve Šenkovec, Grad Zadar i Zadarska županija.

Zadrani su toga dana bili na proslavi Dana Općine Šenkovec i dovezli su im izložbu ratnih fotografija ‘Fotografije i dokumenti 112 brigade’ koja će u četvrtak biti otvorena i postavljena u Muzeju Međimurja.

Riječi čestitke i poziv na čuvanje tekovina rata i sjećanja na one koji su utkali život za slobodu Lijepe Naše okupljenima su uputili Stjepan Horvat, Saša Horvat i Marko Čulina.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije