DODJELA NAGRADA I DRUŽENJE

HUMANOST I SVESTRANOST Rotaract Club Međimurje zapažen na godišnjoj konferenciji hrvatskih klubova

Lovro Rusak dobio je posebno priznanje za aktivno sudjelovanje

Prošlog vikenda u Puli je održana godišnja konferencija Rotarry District 1913 – Croatia.

Do sada su hrvatski Rotary klubovi ostvarili mnoge projekte i programe te tako pomagali stanovnicima Hrvatske, većinom iz vlastitih izvora, ali i međunarodnom suradnjom drugih Rotary klubova koji se rado odazivaju i materijalnim i osobnim sudjelovanjem, a u što su se minulih godina uključili mladi Međimurci.

Osim sjajnog druženja, kući su se vratili i s priznanjima i peharima. Njihov predsjednik  Lovro Rusak dobio je posebno priznanje za aktivno sudjelovanje u ostvarivanju ciljeva Distrikta 1913, promicanje rotarijanskih vrijednosti i nesebično služenje.

On je bio taj koji je zajedno s Lukom Dominićem osvojio 1. mjesto na tradicionalnom teniskom turniru u konkurenciji parova te  2. mjesto u pojedinačnoj konkurenciji.

Osnivanjem Distrikta 1913 hrvatski rotarijanci prihvatili su odgovornost i izazove ove velike i ugledne svjetske organizacije u samostalnom iniciranju i pomaganju po principima pravednog služenja zajednici.

‘Mala djela pomnožena s mnogo ljudi, mogu promijeniti svijet’ njihov je moto djelovanja pa je njihova humana priča započela je u 2015. godini temeljem inicijative Rotary klubova Čakovec i Rotary kluba Prelog. 

U proteklom vremenu misija kluba je razmišljati globalno, a djelovati lokalno te su održali blizu 30-ak akcija, donacija u kojima su se pokušali pobrinuti za one najmlađe pa sve do onih najstarijih te smo bilo prisutni na niz konferencija diljem Hrvatske, svijeta…

– Hvala svima koji su bili i koji su još uvijek dio naše priče! – poručuju.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije