'VOLIM SVOJU ŽUPANIJU'

NOVI USPJEH Fotografija naše Miroslave Novak predstavljat će Međimurje na putujućoj izložbi po Hrvatskoj!

Na natječaj je prijavljeno čak 3667 fotografija, a najboljom iz Međimurja proglašena je ona naše Miroslave Novak. Predstavljat će našu županiju na putujućoj izložbi diljem Hrvatske

U konkurenciji od ukupno 3667 fotografija, stručni žiri Hrvatske zajednice županija je prva tri mjesta dodijelio autorima iz Splitsko-dalmatinske, Dubrovačko-neretvanske i Osječko-baranjske županije na foto-natječaju ‘Volim svoju županiju 2019.’

U mjesec i pol dana, koliko su sudionici imali vremena predati svoje radove, na foto natječaj “Volim svoju županiju” prijavljeno je 3667 fotografija. Autori iz Primorsko-goranske i Zadarske županije ponovno su bili najaktivniji s više od 500 prijavljenih fotografija po županiji. Upravo zbog velikog odaziva, u odabiru najboljih fotografija iz svih hrvatskih županija presudile su nijanse.

Na čelu ovogodišnjeg stručnog žirija bila je profesionalna fotografkinja Mare Milin. Fotografija joj je zaokupila um i srce na drugoj godini fakulteta kada je studirala industrijski dizajn, a njome će se, kako kaže, “baviti dok je u njoj duha i daha”. Uz Mare, članovi žirija su Ivana Gusak Galić iz Osječko-baranjske županije, Kristijan Toplak iz Virovitičko-podravske županije i Karlo Frljužec iz Krapinsko-zagorske županije.

Žiri je odabrao 21 fotografiju za svaku hrvatsku županiju i Grad Zagreb, a one ulaze u postav putujuće izložbe “Volim svoju županiju”. Najviše glasova prikupila je fotografija “Noć na Vidovoj gori” autora Božana Štambuka iz Splitsko-dalmatinske županije s osvojenih 38 bodova. Slijedi “Zjenica močvare” Ivana Kapovića iz Dubrovačko-neretvanske županije s osvojenih 37 bodova te “Lege” Mateja Snopeka iz Osječko-baranjske županije s osvojenih 36 bodova.

Fotografija “Međimurski starinski kolač moje bake (štrukli)” naše fotografkinje Miroslave Novak iz Pribislavca s osvojena 34 boda dijeli šesto mjesto s još dvije fotografije. Galeriju svih fotografija pronađite klikom ovdje.

– Ponosna sam što je moja fotografija proglašena najboljom za našu županiju i što će ista biti u putujućoj izložbi po cijeloj Hrvatskoj. Lijepo je znati da je tvoj rad prepoznat između njih 3667 iz cijele Hrvatske. To je velika čast za mene, ali i za naše Međimurje. Željela sam prikazati naš tradicijski kolač i vrijedne međimurske ruke u kojima se vidi sav trud i rad – kazala je Miroslava.

Otvaranje prve izložbe četvrtog kruga foto natječaja “Volim svoju županiju” održat će se 17. svibnja u Šibeniku, nakon čega kreće na putovanje po Hrvatskoj. 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije