ZAVRŠENI DANI OPĆINE SELNICA

FOTO Markovo završilo uz koncert, sportski dan i tradicionalno pješačenje na Plešivici

Dani Općine Selnica - Markovo 2019. i ove su godine proslavljeni brojnim događanjima u rasponu od 13. do 28. travnja

O nekima od njih već smo pisali, a u nastavku ćemo izdvojiti one kojima su Dani Općine Selnica završili. 

U srijedu, 24. travnja održana je prezentacija nordijskog hodanja ispred stare škole. Prezentaciju je vodila Daniela Škrobar iz Vučetinca, a sve skupa je organizirala predsjednica USR Sport za sve Selnica, Andreja Turk.

>> Tradicionalno pješačenje na Plešivici

Nakon prezentacije krenulo se u jednosatno pješačenje po Balog brijegu.

U petak, 26. travnja u športskoj dvorani OŠ Selnica održan je koncert. Gosti su bili Tamburaški orkester prosvetnega društva Rudi Sever Gorišnica. Većina tamburaša iz orkestra su iz sela Zagojiči.

Interesantno je kako selo ima 50 kućanstava i u svakom kućanstvu je barem jedan član u DVD-u i u tamburaškom sastavu.

Program je trajao gotovo 2 sata. Izvodili su tradicionalne slovenske narodne pjesme, poznate strane klasike i na kraju poznate hrvatske.

Dan kasnije, 27. travnja održan je sportski dan na nogometnom igralištu NK Donji Koncovčak. U 14 sati je domaća Škola nogometa započela s utakmicama protiv ŠN Međimurec Sloboda. Odigrali su 3 utakmice u 3 dobne skupine i u svima pobijedili.

>> Sportski dan uz Dane Općine Selnica

U isto vrijeme je u dvorani društvenog doma održan streljački i stolnoteniski turnir.  Podijeljeni su pehari za prva tri mjesta. U streljačkom dijelu najbolji su bili Lara Oletić, Mark Oletić i Josip Šoštarić, a turnir su vodili Ivan Zadravec i Saša Antolović.

Stolnoteniski turnir vodio je Krešimir Tkalčec, a najbolji su bili Karlo TkalčecJosip MerlakAugust Novinščak. Članovi NK Donji Koncovčak kuhali su grah za sve posjetitelje (Mirko Mlinarić i Branko Perčić), a odigrana je i prvenstvena utakmica između domaćina i NK Budućnost Miklavec, a od 20 sati započela je zabava uz grupu Meteori.

U nedjelju, 28. travnja održalo se tradicionalno pješačenje na Plešivici. Krenulo se u 13 sati od stare škole u Selnici i pješačilo do Plešivice.

>> Tradicionalno pješačenje na Plešivici

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije