ZAJEDNIČKA AKCIJA

ZA LJEPŠI OKOLIŠ Djeca, roditelji i odgajateljice iz vrtića Stonoga uredili dvorište

Zajedničkim snagama malih i velikih ruku uređeno je vrtićko okruženje

U Dječjem vrtiću Cvrčak, područnom odjelu ‘Stonoga’ Novo Selo Rok, radnom akcijom djece, roditelja i odgojiteljica Saše, Maje, Smiljane i Jagode obilježen je Dan planeta Zemlje.

Ovom radnom akcijom aktivno su se uključili i u akciju ‘Zelena čistka’ te su uredili svoje vrtićko okruženje.

Zajedničkim snagama malih i velikih ruku sakupljali su zatečeni otpad te su ga djeca sortirala u za to predviđene spremnike, uredili su dvorište, pripremili zemlju za povrtnjak, zasadili su i zasijali povrće, oplijevili vrt bobičastog voća, cvjetnjak, gredice začinskog i mirisnog bilja.

– Vrijedne ruke djece i roditelja zasadile su i tegle pelargonija koje će sada dodatno krasiti vrtić svojim bojama i mirisom. U novom ruhu osvanuo je i pješčanik koji su svježe obojali. Zajedničkom akcijom uljepšali su jedan mali kutak  Zemlje, njihov mali raj. Kroz sve ekološke akcije, program Eko škole i humanitarne akcije u koje se uključuju male Stonogice vode se sloganom: ‘Nitko od nas ne može učiniti sve, ali svatko od nas može učiniti nešto!’ – kažu iz škole.

Odgojiteljice vrtića Stonoga od srca su zahvalile svima, posebno djeci i roditeljima na podršci, radu, prikupljenim biljkama i sjemenju, a svakako i druženju. Još jednom su dokazali da je ovaj vrtić prava dječja kuća velike i sretne obitelji.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije