PROLJETNA ŠKOLA TEHNIČKE KULTURE

FOTO Završile edukativne radionice robotike, modelarstva i maketarstva u igraonici Dječji svijet Luna Orehovica

Za mališane su pripremljene aktivnosti poput programiranja, brušenja, sastavljanja, lijepljenja i bojenja, a izradili su i svoje modele

Treći po redu ciklus edukativno-kreativnih radionica tehničke kulture održan je tijekom proljetnih praznika u jednom od glavnih dječjih sastajališta Orehovice, igraonici Dječji svijet Luna.

>> Proljetna škola tehničke kulture u igraonici Dječji svijet Luna Orehovica

Od utorka, 23. do četvrtka, 25. travnja pod stručnim vodstvom nastavnice tehničke kulture Renate Martinec održan je niz proljetnih radionica robotike, modelarstva i maketarstva. Sudjelovalo je 20-ak mališana u dobi od 5 do 12 godina.

Sve potrebne materijale za izradu pripremili su organizatori, a na polaznicima su bile aktivnosti poput programiranja, brušenja, sastavljanja, lijepljenja, bojenja i slično.

– Učeći o STEM području djeca se zabavljaju, ali stječu potrebno znanje i vještine. Što je najvažnije uče o samostalnom radu i izradi vlastitim rukama. Bitno je da djeca provode praznike u kreativnoj atmosferi, a uz to imaju vremena za igru, rekla je Martinec.

Kako bi se upoznali s osnovama modelarstva, mališani su na posljednjoj radionici izradili početnički model mini klizač. Predavanje o temi zatim je održao poseban gost Leonardo Belović, voditelj modelarske sekcije Aerokluba Međimurje.

Nakon brušenja, sastavljanja i lijepljenja, sudionici radionice isprobali su funkcionalnost svojih modela u mini natjecanju, a najpreciznije izrađen model je i nagrađen. Također, svaki polaznik nagrađen je posebnom narukvicom prijateljstva, pohvalnicom i poklon paketom, a kući su ponijeli i svoje rukotvorine.

– Primarni cilj organizacije ovakvih radionica tijekom proljetnih praznika je animirati djecu s područja Orehovice i potaknuti ih na aktivnosti. Djeca dolaze na mjesto koje je sigurno, ali opet zabavno i poučno, a odlaze sretna i zadovoljna, rekla je vlasnica objekta Danijela Kreslin.

Radnu atmosferu s posljednje radionice modelarstva možete pogledati u fotogaleriji.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije