HVALEVRIJEDNA AKCIJA

FOTO Veliko srce sportaša i sportskih djelatnika: Darivali krv kako bi nekome spasili život

Čakovečki sportaši su i ove godine u velikom broju pokazali kako su spremni pomoći široj zajednici.

Trećem po redu dobrovoljnom darivanju krvi u organizaciji Zajednica sportskih udruga Čakovca, Gradskog društva Crvenog križa Čakovec i GP EKOM i ovog se puta odazvao velik broj humanitaraca.

Osim sportaša, u utorak, 23. travnja u prostorima čakovečkih Gradskih bazena Marija Ružić akciju su podržali i sportski novinari, djelatnici, treneri i suci. Kako kaže tajnik Zajednice sportskih udruga Čakovca Tomica Jakopec, nakon prve dvije uspješno provedene akcije logičan korak bio je organizirati i treću po redu.

– Prvim dvjema akcijama odazvao se velik broj humanitaraca, svi oni koji su na bilo koji način uključeni u sport, bilo to aktivno, prateći ili podupirući. Darivanje krvi je plemenita gesta, ali prije svega to je i privilegija zdravih ljudi, a upravo se sportaši smatraju najzdravijima te je njihova krv i najtraženija, dodaje Jakopec.

Prvotni cilj akcije ‘Čakovečki sportaši daruju krv’ je populariziranje davanja krvi među tom populacijom, a poseban je naglasak na stvaranju dobre navike onima koji do sada još nisu dali krv. Također, cilj je i potaknuti mlađu populaciju na redovno uključivanje u dobrovoljne akcije s ciljem spašavanja ljudskih života.

– Izuzetno smo zadovoljni odazivom sportaša i sportskih djelatnika te smo dogovorili kako će akcija darivanja krvi biti tradicionalna. Sportaši, kao uostalom i svi Međimurci, redovito pokazuju da imaju veliko i plemenito srce, uvijek su voljni darivati krv i naš kraj je zbog takvih ljudi u hrvatskom vrhu po dobrovoljnim darivateljima krvi, rekao je ravnatelj Gradskog društva Crvenog križa Čakovec Kristijan Valkaj.
 
Za sve dobrovoljne darivatelje krvi organizatori su osigurali besplatnu hrana i piće.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije