LIJEPI TRENUCI ZA STARIJE I NEMOĆNE

ŽUPA SVETI MARTIN NA MURI Održana misa za starije i nemoćne župljane te su podijeljeni prigodni pokloni

Vjernicima je podijeljen sakramenat bolesničkog pomazanja te je upriličeno druženje uz nastup Župnog mješovitog zbora.

Jučer na Cvjetnicu u župnoj dvorani župe Sveti Martin na Muri, u organizaciji župnog Caritasa i župnika prečasnog Ivana Hercega služena je sveta misa za starije i nemoćne župljane, koju je služio negdašnji selnički župnik, velečasni Josip Horvat.

Ovom prilikom vjernicima je podijeljen sakramenat bolesničkog pomazanja te je upriličeno druženje uz nastup Župnog mješovitog zbora.

Sudionici ovog preduskrsnog druženja i lijepih trenutaka za starije i nemoćne, ali i za one koji su ovaj lijepi događaj upriličili, dobili su male i prigodne poklone koje je izradilo Društvo žena Hlapičina, a župnik Herceg svima je zahvalio na događanju.

U dane prije ovog skupa Župni Caritas je organizirao i sproveo prikupljanje hrane i drugih sredstava za potrebite.

Tako su prikupljene lijepe količine hrane za potrebe Pučke kuhinje Varaždinske biskupije, ali i za potrebe župljana siromašnijeg stanja. Prikupljno je i 13.000 kuna koje će biti podijeljene siromašnijim učenicima, studentima i obiteljima.

Ovom vjerničkom, humanitarnom i svečnom događanju nazočio je i profesor Dražen Crnčec načelnik Općine Sveti Martin na Muri, te je tako pokazao kako mu je stalo i za ove ljude koji su kada su to bili u stanju na različite načine doprinosili boljitku lokalne zajenice, u kojoj svetomartinska općina zauzima visoko mjesto.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije