VATROGASCI NA TERENU

FOTO ‘Gorjela’ radionica čakovečke ‘Međimurske hidrogradnje’ u Savskoj Vesi

Ova je prva u nizu javnih taktičko-pokaznih vježbi VZ Grada Čakovca u cilju evakuacije, spašavanja, gašenja požara te kontrole radio-veza sa uređajima dobivenih prošle godine. Vježba uspješno ocijenjena, a 24 učesnika dobilo čestitke i pohvale.

‘U radionici tvrtke ‘Međimurska hidrogradnja’, lociranoj u Savskoj Vesi, je uslijed servisa građevinskog stroja i to zbog nestručnog servisiranja došlo do zapaljenja papira i kartona. Požar otkriva djelatnik tvrtke koji obavještava JVP Čakovec i uzbunjuje ostale djelatnike te sam pokušava ugasiti nastali požar.

>> Taktičko-pokazna vježba Vatrogasne zajednice Grada Čakovca

Uslijed nastalog meteža u dvorištu tvrtke dolazi do sudara radnog stroja i vozila te je jedan djelatnik ostao prikliješten ispod radnog stroja. Zbog dima i širenja požara preko krovišta djelatnici koji rade u uredima ne mogu napustiti prostorije. Dolazi do istjecanja goriva iz vozila te zapaljenja spremišta sa lakozapaljivom tekućinom.’

Pretpostavka je javno-taktičke pokazne vježbe ‘Savska Ves 2019’ koja je održana danas (subota, 13. travnja) u dvorištu spomenute tvrtke. U njoj su sa kombi vozilom sudjelovali operativni pripadnici domicilnog  DVD-a, potom JVP Čakovec s tehničkim vozilom, s navalnim vozilom tu bili operativni članovi DVD Strahoninec, autocisternom, operativci  DVD-a Čakovec i DVD-o Čakovec-Buzovec-Putjane s kombi vozilom.

Vježbom je rukovodio Robert Meglić, zapovjednik VZG Čakovca. Vježba je trajala 40 minuta, a o njenom cilju Meglić je rekao:

– Ovom vježbom smo željeli uvježbati  naše vatrogasce i zaposlenike tvrtke ‘Međimurje hidrogradnja’ u pravilnom, efikasnom i stručnom načinu evakuacije, spašavanja, gašenja i korištenja opreme koju posjeduju. Vježbu smo organizirali radi provjere spremnosti vatrogasnih postrojbi i djelatnika spomenute tvrtke te koordinaciju njihovih nastupa tijekom provedbe planskih zadataka, provjere sustava uzbunjivanja i zapovijedanja te provjere opreme i tehnike kojom raspolažu učesnici.

Meglić je nastup 24 vatrogasca u vježbi ocijenio uspješnim, a to su nakon vježbe, pred postrojenim vatrogascima, učinili Mario Medved, predsjednik VZG Čakovca, Jurica Horvat, predsjednik GV Grada Čakovca, Predrag Vabec, predsjednik VMO Savska Ves i Ines Belalov Dovečar, voditeljica zaštite na radu u ‘Međimurje hidrogradnji’ Savska Ves.

Oni su čestitali vatrogascima na spremnosti u ispunjavanju operativnih zadaća, a koja spremnost jamči da žitelji ovog dijela prigradskog naselja mogu biti mirni. Medved je najavio slijedeću vježbu VZG koja će biti u Mačkovcu te zadatke na usavršavanju rukovanja s opremom koju su dobili prije tjedan dana. Vježbu su promatrali i brojni znatiželjnici, a tu su bili Srećko Mrazović, dopredsjednik VZG Čakovca i Robert Pevec, predsjednik DVD-a Savska Ves i tajnik VZG Čakovca. 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije