REZULTATI ANKETE

PITALI SMO VAS Velika većina Međimuraca podržava uvođenje vaučera umjesto novca kao socijalnu pomoć

U anketi je sudjelovalo ukupno 4.254 ljudi, a njih čak 92 posto smatra da bi se vaučeri trebali uvesti umjesto novca kao socijalne pomoći

Međimurska županija nedavno je pokrenula inicijativu da se umjesto zajamčene minimalne naknade, socijalna pomoć dijeli u obliku vaučera ili bonova, kako bi se spriječilo nenamjensko trošenje na alkohol, kladionice i drugo.

Među pripadnicima romske nacionalne manjine digla se uzbuna zbog te inicijative, a reagirao je i saborski zastupnik manjina Veljko Kajtazi, koji je poručio da je inicijativa usmjerena protiv dobrobiti romske zajednice.

– Romska zajednica je u više navrata osudila devijantno ponašanje pojedinaca, bilo da je riječ o kockanju ili o trošenju zajamčenih minimalnih naknada u druge svrhe, ali stava smo da zbog postupaka pojedinaca ne može ispaštati cijela romska zajednica, odnosno svi građani Hrvatske, jer bi izmjena postojećeg zakona utjecala na sve socijalno ugrožene građane kojih je nažalost u ovom trenutku izuzetno mnogo – rekao je Kajtazi.

Župan Međimurske županije, Matija Posavec pak kaže da vaučeri nisu rasistička mjera protiv Roma.

– Nema razloga da gospodin Kajtazi bude nezadovoljan jer je uloga saborskog zastupnika stvaranje suživota manjine i većine, ako se suživot narušava to se mora poboljšati. Jedan od problema s kojima se susrećemo je sustav nenamjenskog trošenja socijalne pomoći. To je novac svih nas i mora se reagirati ako se on nenamjenski troši – rekao je Matija Posavec za N1. Kako su nedavno najavili, ako se uvedu vaučeri, Romi su spremni i za prosvjed.

Zanimalo nas je vaše mišljenje i podržavate li uvođenje vaučera. U anketi je sudjelovalo ukupno 4.254 čitatelja našeg portala.

Podržavate li uvođenje vaučera umjesto novca kao socijalnu pomoć?

  • Apsolutno podržavam (106%, 3.901 Odgovora)
  • Dio treba isplatiti u novcu, dio u vaučerima (8%, 293 Odgovora)
  • Sve bi trebalo ostati kao i do sada (2%, 60 Odgovora)

Ukupno: 3.695

Loading ... Loading ...

Čak 92 posto naših čitatelja, točnije 3.901 čitatelj odgovorio je da apsolutno podržava uvođenje vaučera umjesto novca kao socijalne naknade. 293 čitatelja, njih 7 posto u ukupnom broju onih koji su sudjelovali u anketi, smatra da bi se dio socijalne pomoći trebao isplatiti u novcu, a dio u vaučerima.

Tek 1 posto čitatelja, njih 60, smatra da bi sve trebalo ostati kao i do sada.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije