TEHNIČKA KULTURA

DRUŠTVO PEDAGOGA Godišnja izvještajna i Izborna skupština Društva, Jelena Tuksar predsjednica

Održana je Godišnja izvještajna skupština za 2018. godinu i Izborna skupština za novo četverogodišnje razdoblje.

Iz izvještaja o radu vidljivo je da je to po rezultatima i održanim aktivnostima bila jedna od najuspješnijih godina u 35 godina samostalnog djelovanja Društva.  Uz predstavnike Zajednice tehničke kulture Međimurske županije i Zajednice tehničke kulture grada Čakovca, gosti na skupštini su bili i predstavnici varaždinskog Društva pedagoga tehničke kulture. Čestitali su domaćinima na postignutim rezultatima, te pozvali na nastavak suradnje koja traje godinama i generacijama. Prethodno su 15 godina varaždinski i međimurski pedagozi tehničke kulture činili jedno Društvo.

Na skupštini je bio i predsjednik Hrvatskog saveza pedagoga tehničke kulture Mato Šimunović. Napomenuo je ‘DPTKMŽ je najaktivnije i najorganiziranije Društvo u Savezu, s izvrsnim rezultatima na državnim natjecanjima mladih tehničara i u Modelarskoj ligi, te s  zapaženim rezultatima na natjecanju Sigurno u prometu, gdje članovi Društva sudjeluju u pripremanju učenika. Društvo je bilo izvrstan domaćin i organizator stručnih skupova  Primjeri dobre prakse. Članovi Društva dali su doprinos u povećanju kvalitete Ljetnih škola pedagoga tehničke kulture, školama za napredne učenika s područja tehničke kulture te angažmanu članova u radu raznih povjerenstava.’

Posebno je pohvalio organizaciju i provođenje zimskih i ljetnih kampova tehničke kulture za učenike. Obećao je pomoć Saveza u realizaciji programa ovogodišnjeg Ljetnog kampa za učenike te u organizaciji radionica za članove Društva u Međimurskoj županiji. Pečat radu Saveza dao je i kolega Željko Medved, koji je od 2007. do 2015. godine bio predsjednik Saveza te je u rad Saveza unio pozitiva  iskustva iz rada međimurskog Društva.

Na Izbornoj skupštini za predsjednicu Društva izabrana je Jelena Tuksar, zamjenica će joj biti Dubravka Žignić – Resman, tajničke poslove nastavit će obavljati Željko Medved, kao i blagajničke Zvonko Ljubić. U Izvršnom odboru Društva je i Branko Vujnović koji će kao voditelj Županijskog stručnog vijeća učitelja tehničke kultture Međimurske županije raditi na suradnji Društva i Vijeća.
Nadzorni odbor će činit Mladen Beuk predsjednik, članovi Goran Pleh i Franjo Jambrović. U Sud časti su izabrani Ružica Murk, Đorđe Grković i Enes Bektešević. Na kraju sjednice Skupštine prikazan je film s ovogodišnjeg zimskog kampa tehničke kulture koji su snimili polaznici radionice Fotokinokluba Ivanovec i animirani film kojeg su izradili učenici polaznici radionice ŠAF-a.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije